دلایل کینه ای شدن آدم ها
نوشته شده توسط : ذهن نو

ارتباط با آدم های کینه ای می‌تواند بسیار سخت باشد. برخورد با کسی که همیشه از دست شما ناراحت است و نمی‌توانید مشکل‌تان را با او حل کنید احتمالاً اعصاب‌تان را به هم خواهد ریخت. این شرایط به‌خصوص زمانی بدتر می‌شود که طرف مقابل یکی از نزدیکان شما باشد. خاطرات بد دوران کودکی و یا این باور که دیگران وظیفه دارند کاری را برای ما انجام بدهند از مهم‌ترین دلایل کینه‌ای بودن است. اما سؤال اصلی این است که نحوه برخورد با آدم های کینه ای چطور باید باشد؟ به‌طورکلی مشاورین معتقدند که وقتی یک نفر از دست شما ناراحت شده بهتر است با او صحبت کنید و مشکل را برطرف کنید. اما در برخورد با آدم‌های کینه‌ای لازم نیست خیلی هم در نقش مقصر فرو بروید. در ادامه این مطلب راجع به شخصیت‌های کینه‌ای و نحوه برخورد با آن‌ها بیشتر صحبت خواهیم کرد. برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

فهرست مطالب

 

  • آدم های کینه ای
  • دلایل کینه ای شدن آدم ها
    • 1- توقع بیش از حد از دیگران
    •  2- تجربیات دوران کودکی آدم های کینه ای
    • 3- الگو گرفتن از دیگران
    • 4- آدم های کینه ای و ناتوانی در بیان مسائل
  • نحوه برخورد با آدم های کینه ای
    • او را بپذیرید
    • خط‌قرمزها را بشناسید
    • راجع به ناراحتی تان صحبت کنید
    • خود را مقصر ندانید
    • ارتباط خود را مدیریت کنید
  • اگر باعث ناراحتی افراد کینه ای شدم چیکار کنم؟
    • از آن ها هر چه زودتر عذرخواهی کنید
    • برای جبران قدم بردارید و از او سوال کنید
    • مساله را فراموش کرده و به حال خود رها کنید
    • خارج از رابطه با او حمایت های مثبت را جذب کنید
    • چندان امیدوار به تغییر و بخشش نباشید
  • برخورد با آدم های کینه ای و اهمیت مشاوره
    • سؤالات متداول

برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد با آدم های کینه ای می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

آدم های کینه ای

شاید برای‌تان جالب باشد اما کینه ای بودن آدم ها امری اکتسابی است. یعنی هیچ کس از بدو تولد کینه ای نیست، بلکه این تجربیات ما آدم هاست که ما را تبدیل به آدمی کینه ای و یا برعکس فردی رئوف می‌کند. اگر چنین فردی در اطراف شماست یا فکر می کنید آدمی کینه ای هستید، در قدم اول بهتر است به دنبال علت آن باشید. سپس بهتر می‌توانید این موضوع را حل کرده و با این موضوع کنار بیایید.

دلایل کینه ای شدن آدم ها

قبل از اینکه بخواهیم راجع به نحوه برخورد با آدم های کینه ای صحبت کنیم بهتر است دلایل کینه‌ای بودن را با هم مرور کنیم. وقتی شما دلایل رفتار یک نفر را بدانید راحت‌تر او را درک خواهید کرد. و این می‌تواند تأثیر بسیاری در رابطه شما با یکدیگر داشته باشد.

1- توقع بیش از حد از دیگران

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آدم‌های کینه‌ای توقعات آنها است. آنها افکار و باورهای اشتباهی دارند؛ مثل اینکه فکر می‌کنند دیگران همیشه باید طبق میل و خواسته آن‌ها رفتار کنند. همین موضوع باعث می‌شود که وقتی رفتار متفاوتی از یک نفر می‌بینند نتوانند آن را هضم کنند. به‌علاوه آنها به خودشان بابت اینکه از دیگران ناراحت باشند حق می‌دهند. طبیعتاً چنین باوری به آنها این اجازه را می‌دهد که عذرخواهی شما را نپذیرند؛ و برای همیشه از شما دلگیر بمانند.

 2- تجربیات دوران کودکی آدم های کینه ای

تجربیات دوران کودکی یکی از مهم‌ترین دلایل برای بسیاری از ویژگی‌های ما هستند. بعضی از شخصیت‌های کینه‌ای در دوران کودکی زندگی سختی را تجربه کرده‌اند؛ یا شاید مرتباً با دیگران مقایسه شده‌اند؛ و دیگران بهتر از آن‌ها شناخته شده‌اند. این موضوع باعث می‌شود که فرد پس از بزرگ‌شدن نیز کینه این اشخاص را در دلش داشته باشد.

3- الگو گرفتن از دیگران

الگو گرفتن از دیگران یکی دیگر از تجربیات دوران کودکی است. کودکان بادقت به رفتارهای اطرافیان خود نگاه می‌کنند. و سپس درست همان رفتارها را از خود نشان می‌دهند. به همین خاطر اگر یک کودک کینه گرفتن از دیگران را در رفتار پدر و مادر یا هر یک از اطرافیان ببیند به احتمال زیاد آن را یاد خواهد گرفت. و در آینده خودش نیز با دیگران همان‌طور برخورد خواهد کرد.

4- آدم های کینه ای و ناتوانی در بیان مسائل

آدم‌های کینه‌ای معمولاً شخصیت‌های زودرنجی هستند. یک شخصیت قوی و سالم می‌تواند این موضوع را به‌خوبی درک کند که هر زمانی و در ارتباط با دیگران ممکن است اختلاف‌هایی پیش بیاید. و به‌خوبی نیز این اختلاف‌ها را برطرف می‌کند. اما شخصیت‌هایی که این قدرت و توانایی را در وجود خود ندارند معمولاً ناراحتی‌هایشان را ادامه می‌دهند. این شخصیت‌ها توانایی صحبت‌کردن موثر و مستقیم از چیزی که ناراحت‌شان کرده را ندارند. به همین خاطر دلخوری‌هایشان برطرف نمی‌شود. و برای زمان طولانی از شما ناراحت خواهند بود.

نحوه برخورد با آدم های کینه ای

 

او را بپذیرید

با هر کسی که در ارتباط باشید اولین نکته این است که باید او را همان‌طور که هست بپذیرید. در ارتباط با یک شخصیت کینه‌ای نیز بهترین کار این است که این ویژگی را در طرف مقابل قبول کنید. تلاش برای تغییر دادن آدم‌ها یا بحث کردن دائم با آن‌ها برای اینکه ثابت کنید اشتباه می‌کنند نمی‌تواند در این شرایط فایده‌ای داشته باشد.

خط‌قرمزها را بشناسید

یکی از روش‌های برخورد با شخصیت‌های کینه‌ای این است که خط‌قرمزهای او را بشناسید. وقتی شما بدانید چه چیزی او را ناراحت خواهد کرد طبیعتاً کمتر انجامش خواهید داد. به این ترتیب مشکلات شما با این شخصیت‌ها کمتر می‌شود.

راجع به ناراحتی تان صحبت کنید

وقتی بین شما و یک شخصیت کینه ای بحث و ناراحتی پیش می‌آید راهکار درست این است که راجع به این موضوع صحبت کنید. حتی اگر می‌دانید صحبت‌کردن فایده‌ای نخواهد داشت بازهم این کار را انجام بدهید. سعی کنید در طی صحبت‌هایتان با طرف مقابل همدلی داشته باشید؛ از اینکه او را ناراحت کرده‌اید عذرخواهی کنید و دلایل خودتان را نیز مطرح کنید.

خود را مقصر ندانید

اگرچه بهتر است پس از اختلاف با آدم های کینه ای راجع به مشکل پیش‌آمده با آن‌ها صحبت کنید اما قرار نیست خودتان را در نقش مقصر قرار بدهید. در واقع شما پس از اینکه از طرف مقابل عذرخواهی کردید دیگر قرار نیست راجع به این موضوع صحبت کنید. این را به‌خاطر داشته باشید که شما نمی‌توانید او را مجبور کنید از شما کینه‌ای نداشته باشد. شما آنچه از دستتان برمی‌آمده انجام داده‌اید. پس بهتر است بیشتر از این، بحث کردن را ادامه ندهید.

ارتباط خود را مدیریت کنید

اگر شخصیت کینه‌ای زندگی شما، نسبت نزدیکی با شما ندارد بهتر است فاصله‌تان با او را حفظ کنید. این شخصیت‌ها می‌توانند مشکلات روحی بسیاری را برای ما ایجاد کنند. به همین خاطر بهتر است تا جای ممکن از آن‌ها فاصله بگیرید. سعی کنید رابطه خود را در حد یک ارتباط معمولی نگه دارید. برای بالا بردن مهارت های ارتباطی کلیک کنید.

اگر باعث ناراحتی افراد کینه ای شدم چیکار کنم؟

بعد از آن که ویژگی آدم های کینه ای را شناختید؛ حال ممکن است نگران پیامدهای برخورد با این افراد باشید. در ادامه راهکارهایی به شما داده ایم تا از این نگرانی ها بکاهد.

از آن ها هر چه زودتر عذرخواهی کنید

آدم های کینه ای دوست دارند که طرف مقابل مسئولیت کارش را بپذیرد. تا زمانی که این کار را نکنید او در دل از شما کینه دارد. پیش از آن که شعله های خشم زیاد شود و یا مشکلی پیش بیاید؛ برای ابراز پشیمانی و عذرخواهی جلو بروید. با این کار نشان داده اید که مسئولیت کارتان را می‌پذیرید و از بابت ناراحتی پیش آمده پشیمانید.

برای جبران قدم بردارید و از او سوال کنید

یکی از راه های موثر در تسکین آدم های کینه ای، جبران است. بهتر است از او بپرسید که برای این که ناراحتی اش رفع شود؛ چه کاری از دستتان بر میاید. حتی اگر چیزی هم از شما نخواهد اما حداقل احساس منفی او کم شده و با آرامش بیشتری می تواند با شما صحبت کند.

مساله را فراموش کرده و به حال خود رها کنید

وقتی بعد از معذرت خواهی و دلجویی و تلاش برای جبران باز هم آدم کینه ای واکنش نشان نداده و حرفی نمیزند؛ بهتر است دیگر پافشاری نکنید. اصرار شما باعث می شود که او منفی بافی بیشتری کند. گاهی اوقات بهتر است برای طلب بخشش ادامه ندهید. تشخیص این زمان به عهده شماست و با شناختی از طرف مقابل دارید بهتر است زمان مناسب را انتخاب کنید. برای اطلاع از حدود حریم شخصی کلیک کنید.

خارج از رابطه با او حمایت های مثبت را جذب کنید

برخورد با آدم های کینه ای کار ساده ای نیست. شما دائم ممکنه نگران باشید که مبادا کاری بکنید که پیامدهای ناگواری برای تان داشته باشد. بنابراین قرار گرفتن در چنین شرایطی استرس مضاعفی ایجاد می کند. هر از گاهی هم که شده از این فضا فاصله بگیریدو با کسانی که شرایط شما را درک می کنند صحبت نمایید.

حتما برای ارتقای آداب معاشرت در زندگی تان کلیک کنید.

چندان امیدوار به تغییر و بخشش نباشید

با وجود انرژی و تلاشی که برای تغییر شرایط ارتباط با آدم کینه ای می کنید؛ احتمال تغییر بسیار پایین هست. ممکنه این آدم کینه ای یکی از دوستان؛ همکاران یا اعضای خانواده تان باشد. قطعا اتمام رابطه آرامش زیادی را برای شما به همراه می آورد. اما گاه میبینیم امکان قطع این رابطه وجود ندارد و با تمام تلاش هایتان تغییری در دیدگاه طرف مقابل رخ نمیدهد. در این شرایط برای اینکه بتوانید آرامش خود را حفظ کنید انتظارتان از تغییر را از بین ببرید. اینگونه توانایی بیشتری برای مقابله با شرایط را خواهید داشت.

برخورد با آدم های کینه ای و اهمیت مشاوره

یکی از مهم‌ترین جاهایی که ما نیاز به مشاوره داریم ارتباط با دیگران است. اطرافیان ما هرکدام ویژگی‌های شخصیتی خودشان را دارند؛ و کنار آمدن با همه آن‌ها می‌تواند بسیار سخت باشد. به همین خاطر شاید لازم باشد گاهی اوقات راجع به روابط خود از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین باتوجه‌به تخصص و تجربه‌ای که دارند به شما کمک می‌کنند تا مشکلات ارتباطی خود را حل کنید؛ و بهترین تصمیم را برای بقیه رابطه خود بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد با آدم های کینه ای می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

همسرم به‌شدت آدم کینه‌ای هست؛ چطور می‌توانم مشکلاتم را با او حل کنم؟

سعی کنید تا جای ممکن خط‌قرمزهای همسرتان را بشناسید و به آنها احترام بگذارید. اما زمان‌هایی که با یکدیگر اختلاف پیدا می‌کنید بهتر است با او صحبت کنید و برای حل کردن اختلاف تلاش کنید.

 

منبع: برخورد با کینه ای ها





:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مهر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: