مکانیسم اثر قرص فلووکسامین
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص فلووکسامین به عنوان یکی از مؤثرترین داروهای ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای که بیشتر در درمان وسواس به کار برده می‌شود، شناخته شده است. این دارو که به عنوان داروی مهار کننده بازجذب سروتونین شناخته می‌شود، به کاهش افکار تکراری و ناخواسته وسواس می‌انجامد و بروز رفتارهای وسواسی را در فرد مبتلا کم می‌کند. فلووکسامین نیز مانند اغلب داروهای اعصاب  و روان کوتاه اثر است و عوارضی را برای فرد به دنبال دارد به همین دلیل توصیه می‌کنیم از روش‌های روان درمانی و مشاوره وسواس و افسردگی کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید. 

فهرست مطالب

 

  • قرص فلووکسامین
  • مکانیسم اثر قرص فلووکسامین
  • دوز مصرفی برای اختلالات مختلف فلووکسامین
  • نکات مهم در مورد نحوه مصرف قرص فلووکسامین
  • موارد منع مصرف
  • عوارض قرص فلووکسامین
    • 1. عوارض شایع
    • 2. عوارض نادر و خطرناک
  • تداخل دارویی قرص فلووکسامین
  • نشانه های مسمومیت و اوردوز
  • توصیه های دارویی فلووکسامین
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه فلووکسامین می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

قرص فلووکسامین

 

فلووکسامین یکی از انواع داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای است که بیشتر در درمان اختلالات افسردگی و وسواس، توسط پزشک تجویز می‌شود. قبل از مصرف این دارو لازم است از نحوه‌ی مصرف و عوارض آن آگاهی کاملی به دست آورید. مصرف فلووکسامین به صورت منظم و طبق دستور پزشک، به میزان زیادی علائم وسواس و افسردگی را کاهش می‌دهد و افکار وسواسی را از بین می‌برد. ممکن است در هفته‌های اول مصرف احساس بهبودی نداشته‌باشید اما با این حال مصرف خود را به صورت ناگهانی قطع نکنید و طبق دستور پزشک عمل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.

مکانیسم اثر قرص فلووکسامین

مکانیسم اثر قرص فلووکسامین بدین صورت است که از بازجذب سوتونین در فضای سیناپسی نورون ها به صورت انتخابی جلوگیری می‌کند. این دارو تمایل کمی به گیرنده های دوپامینی، آدرنرژیک-هیستامین و کولینرژیک دارد.

دوز مصرفی برای اختلالات مختلف فلووکسامین

فراموش نکنید که دوز مصرفی و مدت زمان مصرف را متخصص برای افراد تعیین می‌کند. اما به طور کلی، در بیشتر موارد، برای اختلالات وسواسی اجباری، پرخوری عصبی، افسردگی اساسی، اختلال پانیک، اختلال اضطراب پس از سانحه ، هراس اجتماعی و اضطراب اجتماعی، از 50 میلی گرم در روز شروع شده و نباید از 300 میلی گرم تجاوز کند.

نکات مهم در مورد نحوه مصرف قرص فلووکسامین

اغلب روانپزشک متخصص تجویز دارو را با دوز پایین آغاز می‌کند تا بدن فرد به آن عادت کند؛ چرا که ممکن است فرد در دو هفته نخست مصرف با افزایش اضطراب مواجه شود که امری طبیعی است. پس از آن پزشک مقدار دارو را افزایش می‌دهد. از قطع ناگهانی مصرف دارو بپرهیزید چرا که عوارضی همچون تشنج را برای فرد به دنبال دارد. قطع مصرف دارو باید به صورت تدریجی و با نظر پزشک انجام شود. برای آشنایی بیشتر با داروهای اعصاب و روان کلیک کنید.

دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط پزشکی، میزان پاسخ به درمان، سن و سایر داروهای مصرفی، توسط روانپزشک تعیین می‌شود. قرص فلووکسامین در دوزهای پنجاه و صد میلی گرمی در دسترس است. در صورتی که یک بار در روز دارو را مصرف می‌کنید، بهتر است هنگام عصر باشد. همچنین زمان مشخصی را برای مصرف در نظر بگیرید. فلووکسامین با غذا تداخل ندارد و می‌توانید از آن قبل یا بعد از غذا استفاده کنید. اگر یک نوبت دارو را فراموش کردید سریعا آن را مصرف کنید اما از دو برابر کردن دوز مصرفی در یک نوبت بپرهیزید. برای آشنایی بیشتر با سایر داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای کلیک کنید.

موارد منع مصرف

در مواردی نباید از قرص فلووکسامین استفاده کرد. در این بخش به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • همواره به تاریخ انقضای روی بسته توجه داشته باشید.
  • این دارو را به فرد دیگری با علائم مشابه پیشنهاد نکنید.
  • در صورت حساسیت دارویی
  • بارداری و شیردهی
  • ابتلا به اختلالات نورولوژیک
  • صرع
  • دیابت
  • ابتلا به مشکلات چشمی یا خونی
  • پایین بودن سطح کلسیم خون
  • در صورت درمان با شوک الکتریکی
  • سیگار کشیدن
  • ابتلا به بیماری های کبدی و کلیوی

عوارض قرص فلووکسامین

اکثر داروهای اعصاب و روان با عوارض جانبی برای فرد همراه هستند که آگاهی از آن‌ها اهمیت زیادی دارد. پیشنهاد می‌کنیم در کنار مصرف داروها از روش‌های روان درمانی و مشاوره جهت درمان افسردگی و وسواس کمک بگیرید تا به تدریج از مصرف داروهای پرعوارض شیمیایی بی‌نیاز شوید.

1. عوارض شایع

برخی از علائم گوارشی مانند اسهال، تهوع، یبوست و سوءهاضمه به خصوص در ابتدای مصرف دارو شایع هستند و به احتمال زیادی بروز پیدا می‌کنند اما جای نگرانی نیست و می‌توان با مصرف غذاهای ساده و سبک و نوشیدن آب به مقدار کافی آن‌ها را رفع کرد. در صورتی که بعد از مصرف دارو دچار حالت خواب‌آلودگی، ضعف یا خستگی شدید از کارهایی که نیاز به تمرکز دارند مانند رانندگی بپرهیزید.

سردرد، خشکی دهان، تغییرات خلق و خو، احساس اضطراب،‌ فراموشی، پریشانی و احساس لرز از دیگر عوارضی هستند که به خصوص در روزهای اولیه مصرف بروز پیدا می‌کنند. این علائم بعد از چند روز برطرف می‌شوند اما در صورت تداوم پزشک خود را در جریان بگذارید. اختلال خواب، مشکلات جنسی، زنگ زدن گوش، گزگز کردن انگشتان، تغییر وزن ناگهانی، آبریزش بینی، خارش و ضربان قلب نامنظم عوارضی هستند که کمتر از قبلی‌ها احتمال بروز دارند اما در صورت ادامه‌دار بودن به پزشک مراجعه کنید.

2. عوارض نادر و خطرناک

یکی از عوارض نادر اما خطرناک داروهایی مانند فلووکسامین که بر سطح سروتونین مغز تأثیر می‌گذارند، مسمومیت با سروتونین یا سندروم سروتونین است. این عارضه هر چند کم اتفاق می‌افتد اما در صورتی که مورد درمان قرار نگیرد منجر به مرگ می‌شود. این عارضه در واقع به علت فعالیت بیش از اندازه‌ی سروتونین در بدن اتفاق می‌افتد و علائمی همچون احساس برافروختگی، تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات، پریشانی و تغییرات خلق و خو را به دنبال دارد. در صورت مشاهده این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید.

حساسیت دارویی و علائمی مانند بروز ضایعات قرمز و خارش، ورم صورت یا لب‌ها و تنگی نفس نیز از جمله عوارض نادری هستند که پس از مشاهده‌ی آن‌ها لازم است مصرف دارو را قطع کرده و به مراکز درمانی مراجعه کنید. برای آشنایی با سایر داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.

تداخل دارویی قرص فلووکسامین

فلووکسامین می‌تواند با داروهای مختلفی تداخل داشته و برای افراد مشکل ایجاد کند. برخی از این داروها شامل موارد زیر هستند.

◀الکل

◀آلپرازولام

◀دیازپام

◀آمفتامین ها

◀رقیق کننده های خون

◀ضدتهوع ها

◀مشتقات آرگوت

◀برخی آنتی هیستامین ها و ضدالتهابی های غیراستروئیدی

◀و یا خوراکی هایی مانند گریپ فروت و چای سبز

نشانه های مسمومیت و اوردوز

این دارو همچنین می‌تواند منجر به مسمومیت و اوردوز گردد که نشانه های آن شامل موارد زیر هستند.

  • بروز اختلال در تنفس
  • کاهش یا افزایش ناگهانی ضربان قلب
  • تشنج

توصیه های دارویی فلووکسامین

 

1. در ابتدای شروع درمان با استفاده از فلووکسامین ممکن است افکار منفی افزایش یابند و فرد اضطراب بیشتری را تجربه کند؛ این امر کاملا طبیعی است و نشان از شروع اثربخشی دارو دارد. این علائم به مرور برطرف می‌شوند. در این شرایط بهتر است افکار منفی خود را با یک مشاور در میان بگذارید و از روش‌های روانشناختی بهره‌مند شوید تا آگاهانه با آن‌ها مبارزه کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید. 

2. داروهای ضد افسردگی اثرات و تنوع زیادی دارند، در صورتی که احساس می‌کنید فلووکسامین اثر بخشی لازم را ندارد با پزشک خود مشورت کنید تا داروی شما و یا میزان دوز را تغییر دهد اما از قطع خودسرانه‌ی آن و یا متوقف کردن فرآیند درمان بپرهیزید.

3. در صورت ابتلا به دیابت لازم است بیش از قبل به چک کردن قند خون روزانه‌ی خود توجه داشته‌باشید؛ چرا که فلووکسامین سطح قند خون را تغییر می‌دهد.

4. برای جلوگیری از تداخلات دارویی با هر داروی دیگر یا فرآورده گیاهی، پزشک یا داروساز را در جریان مصرف فلووکسامین قرار دهید.

5. مصرف الکل در دورانی که دارو مصرف می‌کنید، احتمال بروز عوارض جانبی و شدت آن‌ها را افزایش می‌دهد.

سخن پایانی

داروهای زیادی برای درمان افسردگی وجود دارند. مصرف این داروها به صورت خودسرانه نه تنها اثربخش نبوده بلکه می‌تواند آسیب جدی به افراد وارد کند. از طرفی برای درمان افسردگی باید ترکیبی از روش های دارویی و روان درمانی مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل بهتر است افراد حتما در این زمینه از متخصص کمک گرفته و از این روش ها به صورت همزمان استفاده نمایند.

برای دریافت مشاوره در زمینه فلووکسامین می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آیا فلووکسامین باعث چاقی یا لاغری می‌شود؟

به طور کلی داروهای ضدافسردگی مثل فلووکسامین ممکن است باعث تغییراتی در اشتها و وزن بشوند. برخی افراد این تغییرات را با چاقی و برخی دیگر با لاغری تجربه می‌کنند. 

 

منبع: قرص فلووکسامین چیست





:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 دی 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: