تست شخصیت شناسی معمولا از ابزارهای مهم مورد استفاده در جلسات مشاوره روانشناسی میباشد. به دستهای از الگوهای رفتاری که از دوره نوجوانی تا اوایل بزرگسالی شکل میگیرند و به تدریج ثابت میشوند، شخصیت گفته میشود. در واقع این شخصیت انسانها میباشد که زمینههای مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد و تعیین کننده کیفیت روابط بین فردی است. برای شناخت ویژگیهای شخصیتی افراد مختلف، تستها و آزمونهای مختلفی طراحی شده است که در ادامه قصد داریم به ارائه توضیحاتی پیرامون انواع تست شخصیتشناسی بپردازیم. جهت آشنایی با تعریف شخصیت کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تست شخصیت شناسی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: تست شخصیت شناسی
ویژگی های مورد ارزیابی در تست شخصیت شناسی
ویژگیهای شخصیتی، در واقع یک الگوی پایدار برای رفتار انسان هستند. همانطور که گفته شد این ویژگیها از دوران نوجوانی تا اوایل بزرگسالی شکل میگیرند و با افزایش سن و به مرور تثبیت میگردند.
ویژگیهای شخصیتی، وابسته به تجربههای اولیه هر فرد در زندگی است که تعیین کننده کیفیت روابط بین فردی انسانها نیز میباشد.
بد نیست بدانید که ریشه بسیاری از ناهنجاریهای رفتاری و آسیبهای اجتماعی در ویژگیهای شخصیتی افراد نهفته است. در واقع همین موضوع اهمیت ارزیابی ویژگیهای شخصیتی اشخاص مختلف توسط روانشناسان میباشد. تحلیلگران در تلاش هستند که با بررسی شخصیت افراد تاثیرگذار در جهان، ریشه رفتارهای منحصر به فرد آنان را شناسایی کنند.
برای یادگیری نحوه چهره خوانی کلیک کنید.
تحلیل ویژگیهای شخصیتی افراد مشهور
امروزه محققان و پژوهشگران در حوزه روانشناسی، در زمینه بررسی و تحلیل شخصیتهای تاریخی و اثرگذار در جهان نیز در حال فعالیت هستند.
افراد بسیاری در حوزه سیاست، هنر و … وجود دارند که رفتارهای منحصر به فرد آنها توانسته بر روی کل جهان تاثیر بگذارد. تحلیل شخصیت این دسته از افراد در حد یک فرضیه است و برای درک عمیق ویژگیهای شخصیتی هر فرد باید به نتایج تست شخصیت شناسی آنها توجه شود.
تست های شخصیتی نامعتبر زیادی وجود دارد که می تواند شما را گمراه بکنند. مثل شخصیت شناسی از روی کف دست یا پیشانی و … روانشناسی زرد محسوب می شوند.
معرفی انواع تست های شخصیت شناسی
روانشناسانی که در زمینه تحلیل شخصیت در حال فعالیت هستند، بر این باور میباشند که در وجود هر انسانی هزاران ویژگیشخصیتی وجود دارد. به همین دلیل آنها سعی کردهاند تا ویژگیهای شخصیتی با خصوصیات مشترک را در یک دسته قرار دهند. باتوجه به این ویژگیهای شخصیتی که در یک دسته جای میگیرند، تستهای شخصیتشناسی مختلفی نیز طراحی شده است. در ادامه به مهمترین و رایجترین تستهای شخصیتشناسی مورد استفاده در جهان پرداختهایم.
1.تست شخصیت شناسی نئو
سازندگان اصلی تست شخصیتشناسی نئو، مک گری و کاستا هستند. مطابق با ارزیابیهای آماری این روانشناسان از طریق تحلیل عاملی، پنج عامل به شرح موارد زیر تعیین کننده ویژگیهای اصلی شخصیت افراد هستند.
- روانرنجور خویی
- برونگرایی
- گشودگی نسبت به تجربه
- موافقتپذیری
- میزان وظیفهشناسی
نسخه اصلی تست شخصیتشناسی نئو در 240 سوال طراحی شده است که علاوه بر موارد فوق، 50 فاکتور دیگر را نیز بررسی میکند. در حال حاضر این تست با سوالات کمتر در 60 سوال، در اختیار افراد قرار میگیرد. برای انجام رایگان تست شخصیت نئو کلیک کنید.
2.تست شخصیت شناسی MMPI
از دیگر تستهای شخصیتشناسی که استفاده از آن رایج میباشد، تست شخصیتشناسی MMPI است. کاربرد اصلی این آزمون برای شناخت افراد با اختلالات روانی میباشد. در این آزمون ده عامل اصلی در افراد که سبب بروز رفتارهای غیرطبیعی در آنها میشود، مورد بررسی واقع میگردد. این ده مورد شامل موارد زیر هستند.
- خودبیمار انگاری
- افسردگی
- هیستری
- نگرش ضد اجتماعی
- مردانگی یا زنانگی
- بدبینی یا اختلال پارانویا
- روانپریشی
- اسکیزوفرنی
- هیپومانیا
- برونگرایی اجتماعی
3.تست (MBTI)
تست شخصیتشناسی مایرز بریگز (MBTI) طراحی شده بر اساس نظریه یونگ است. در این نوع از تست شخصیتشناسی به کمک چهار فاکتور، شانزده تیپ شخصیتی متفاوت شناسایی میشوند. چهار عامل و فاکتور موثر در این تست شخصیتشناسی شامل موارد زیر است:
- درونگرایی یا برونگرایی
- حسی یا شهودی
- منطقی یا احساسی
- قضاوتی یا ادراکی
با تست شخصیتشناسی MBTI، افراد میتوانند به شناخت عمیقتری از خودشان برسند. در واقع این تست در زمینه خودشناسی نیز کاربرد دارد و خودآگاهی را افزایش میدهد. اینکه فرد بتواند از نقاطضعف و نقاطقوت خودش مطلع باشد، به او کمک میکند در محل تحصیل و یا محل کار عملکرد بهتری را داشته باشد.
تفاوت تست شخصیتشناسی MBTI با دیگر آزمونها این است که در سوالات این آزمون سوالات درست و غلطی وجود ندارد و هدف شناسایی هنجار خاصی نیست و در نهایت به ارتقای سلامت روان کمک میکند. برای انجام رایگان تست شخصیت mbti کلیک کنید.
4.تست شخصیت شناسی میلون
از دیگر تستهای شخصیتشناسی که رایج می باشد؛ تست میلون است. این تست در سطح جهان به عنوان ابزار مهمی برای شخصیت شناسی معرفی شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
طراحی تست شخصیت شناسی میلون به این صورت است که با 175 سوال به بررسی 25 مقیاس مختلف میپردازد که در چهار دسته اصلی به شرح موارد زیر دسته بندی میشوند.
- شاخصهای تغییرپذیری
- الگوهای شخصیت بالینی
- آسیبهای شخصیتی
- نشانگان بالینی اختلالات محور
از این نوع ضمن استفاده در جهت تشخیص اختلالات شخصیت، برای شناسایی دیگر اختلالات نیز استفاده میشود.
5.تست هارتمن
بر اساس تست شخصیتشناسی هارتمن، ارزشهایی که هر فرد در زندگی پذیرفته است، شخصیت او را تشکیل میدهند. در واقع افراد با انجام تست شخصیتشناسی هارتمن در یکی از رنگهای قرمز، آبی، سفید و زرد دسته بندی میشوند و مطابق با آن از شخصیت خودشان مطلع میگردند.
- قرمز با انگیزه قدرت
- آبی با انگیزه صمیمیت
- سفید با انگیزه صلح و آرامش
- زرد با انگیزه شوخ طبعی، لذت و تفریح
نهایتا این تست شخصیت شناسی و با توجه به نحوه پاسخگویی به سوالات، مشخص میشود که شما در کدام یک از چهار گروه نامبرده قرار دارید. در نهایت با تعیین رنگ شخصیتتان در تست شخصیت شناسی هارتمن، میتوانید از ویژگیها، محدودیتها، نیازها و درسهای زندگی متناسب با ویژگیهای شخصیت خود مطلع گردید.
6. تست دیسک
تست دیسک نیز از تستهای شخصیت شناسی رایج در جهان است. کسانی که تست شخصیتشناسی دیسک را انجام میدهند، در وهله اول از ویژگیهای شخصیتی، الویتها و انگیزههای خود در زندگی مطلع میشوند. به عبارتی تست شخصیت شناسی دیسک سبب خودشناسی و خودآگاهی میگردد.
تست شخصیت شناسی دیسک بر اساس دو معیار ترجیح دادن کار بر افراد و ترجیحدادن سرعت بالا بر سرعت متوسط در انجام کار، افراد را در چهار گروه به شرح موارد زیر تقسیم بندی میکند.
- باثبات
- متقاعدکننده
- تسلطگرا
- وظیفهشناس
خروجی آزمون دیسک با توجه به چهار فاکتور نامبرده، 15 تیپ شخصیتی را معرفی میکند.
سایر انواع تست های شخصیت
علاوه بر تست های شناخته شده و معتبر فوق، تست ها دیگری نیز وجود دارند. مثل تست تعهد سازمانی، تست عشق استرنبرگ، تست سازگاری زناشویی، تست بلوغ و… . معمولا این تست ها جنبه خاصی از شخصیت را می سنجند و برای هدف به خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند. اما تست های دیگری مثل آزمون های فرافکن نیز وجود دارند که می توانند لایه های عمیق تر روان را شناسایی بکنند. تستهایفرافکن به صورت تصویر و یا توصیفی است که توسط درمانگر انجام می شود.
جواب تست شخصیت شناسی چقدر معتبر است؟
میزان اعتبار تستهای شخصیت با یکدیگر متفاوت هستند. اما به طور کلی هیچ کدام از تست ها نمی توانند بدون مصاحبه بالینی و ارزیابی روانی درمانگر، نتیجه ای دقیق ارائه دهند. یکی از دلایل این مساله محدودیت های هر آزمون در پرداختن به جنبه های مختلف روانی افراد است. دیگری نیز عدم صداقت در پاسخ دادن در سوالات می باشد. در آزمون ام ام پی آی ماساچوست سوالات به نحوی طراحی شده اند که عدم صداقت نیز تاثیری ندارد. اما نتیجه این آزمون نیز پیچیده بوده و برای درک آن روانسنج باید نظر دهد.
سخن آخر
تست های شخصیت شناسی به منظور انتخاب رشته، انتخاب شغل، ازدواج، گزینش و استخدام، خودشناسی، برنامه ریزی برای زندگی، تشخیص اختلالات و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر در خیلی سایت ها و نرم افزارها به صورت رایگان می توانید برخی از این تست ها را انجام دهید.
اما باید در نظر داشته باشید که نتیجه هایی که سایت های آنلاین می دهند ممکن است شما را سردرگم کند. چرا که بدون تفسیر و نظر متخصص داده هایی مبهم از شخصیت در اختیارتان قرار می گیرد. در این شرایط تصمیم گیری کار آسانی نخواهد بود. شما می توانید هر کدام از آزمون ها را در سایت کیومایند انجام داده و از طریق تلفن های درج شده در همین صفحه با متخصصین مجموعه ذهن نو مشاوره دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تست شخصیت شناسی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا از تستهای شخصیتشناسی میتوان در مشاوره پیش از ازدواج نیز استفاده کرد ؟
بله، چراکه ویژگیهای شخصیتی هر فرد الگوهای پایداری هستند که در وهله اول کیفیت روابط او را مشخص میکنند. تستهای شخصیتشناسی پیش از ازدواج سبب میشود که این الگوهای رفتاری را در خود و همسر آیندهتان شناسایی کنید و میزان سازگاریتان در آینده را پیش بینی کنید.
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5