ترک متادون در خانه و در مراکز درمانی بدون نیاز به بستری امکان پذیر است. اگر به دنبال راهی هستید که رنج نکشید و بتوانید به زندگی روزمره خود ادامه دهید؛ نگران نباشید. با کمک متخصصین ترک متادون شما میتوانید برنامه های ترک را دریافت کرده و بدون درد متادون را کنار بگذارید. خیلی از شما برای ترک ماده ای دیگر متادون را شروع کرده اید. اگر مدت هاست که به دنبال راهی برای ترک کامل متادون می گردید؛ این همان نقطه ایست که باید برای درمان قطعی اقدام کنید. جهت دریافت خدمات ترک اعتیاد کلیک کنید.
فهرست مطالب
- چه زمانی باید برای ترک متادون اقدام کنیم؟
- انواع روش های ترک متادون
- ترک سنتی متادون
- ترک متادون با روش مدرن و نوین
- ترک متادون چند روز طول می کشد ؟
- سخت ترین روز ترک متادون
- روش ترک یابویی یا یکدفته متادون
- نشانه های رایج حین ترک متادون
- عوارض ترک متادون
- ترک متادون با سم زدایی
- بهترین روش ترک متادون
- سم زدایی تدریجی بدن از متادون
- سم زدایی سریع بدن از متادون
- ترک متادون در خانه
- مراقبت های لازم بعد از ترک متادون
- پیدا کردن عامل اصلی اعتیاد فرد
- تغییر شرایط زندگی فرد
- تفریحات سالم
- رفتن به سر کار
- درمان معده درد بعد از ترک متادون
- ترک متادون در خانه با ذهن نو
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
چه زمانی باید برای ترک متادون اقدام کنیم؟
شروع مصرفمتادون ممکنه با تجویز متخصص و یا خودسرانه صورت گرفته باشه. به هر دلیلی که باشد؛ شما دیر یا زود متوجه عوارض آن خواهید شد. دکتر این دارو را تجویز می کند تا فرد میل خود را به موادمخدر از دست بدهد. هر چند که این دارو هم وابستگی می آورد. اما در نهایت آمادگی لازم برای ترک را پیدا خواهید کرد. این همان زمانی است که متخصص با یکی از روش های ترک متادون درمان را آغاز می کند. نشانه های آمادگی برای ترک؛
- دوز مصرف خیلی بالاست و روزبروز بیشتر می شود
- عوارض متادون تظاهر پیدا کرده
- مشکلات گوارشی و هضم
- کرختی و افسردگی
- اضطراب و خلق متغیر
- بی میلی به مواد و نیاز به ترک
- مصرف دارو فقط برای نیاز به سرحالی
حتما مقاله علائم اعتیاد به متادون را هم بخوانید.
انواع روش های ترک متادون
شاید به توصیه دوستان و سایر کسانی که تجربه ترک متادون داشته اند، دارو را کم کرده و یا قطع کرده باشید. اما واکنش بدن نسبت به ترک با توجه به شرایط بدنی، سبک زندگی، شرایط خانوادگی، افکار، متابولیسم بدن، ژنتیک، عادات و …. متفاوت است. به همین منظور هرگز نسخه دیگری را هر چند که برای او نتیجه بخش بوده؛ به کار نبرید. متخصص با توجه به وضعیت خاص شما برنامه درمان را طرح ریزی می کند. در این مسیر دو روش سنتی و مدرن در حال حاضر به کار می رود که در ادامه شرح داده ایم.
ترک سنتی متادون
دوز های مصرف متادون به تدریج کم می شود. در بیشتر موارد هفته ای 5 میلی گرم کاهش پیدا می کند تا جایی که به 20 میلیگرم برسد. بعد از آن سرعت کاهش دوزها کم می شود. در این زمان متخصص تغییراتی در برنامه درمانی اش ایجاد می کند. در این روش متخصص درست مانند یک مربی بیمار را همراهی می کند. انگیزه ها و اهداف او را پر رنگ می کند و به او نشان می دهد که چطور می تواند با قدر ناخودآگاهش جلویمتادون مقاومت کند.
این روش آسودگی کمتری نسبت به روش مدرن دارد. اما در عوض ماندگار تر و احتمال شکست در آن بسیار کمتر است.
ترک متادون با روش مدرن و نوین
در روش های نوین متخصص تمام تلاشش را دارد که بیمار دچار دردهای جسمانی و اصطلاحا خماریترک نشود. بنابراین از داروهایی مثل نالوکسان، کلونیدین و بوپرنوفین استفاده می کند. این داروها خاصیت مسکنی دارند. برخی از مراکز هم برای تسریع روند سمزدایی نالتروکسان تجویز می کنند. البته باید برحذر باشید که داروها هر کدام عوارض خود را دارند. به همین دلیل خیلی ها همان روش سنتی را ترجیح میدهند.
برای درک بهتر خطرات و راه های جلوگیری از مساله اعتیاد حتما مقاله اعتیاد آورترین مواد را بخوانید.
ترک متادون چند روز طول می کشد ؟
اینکه ترک متادون چند روز طول می کشد سوال رایجی است. خیلی ها به خاطر ترسشان از زمینگیر شدن و ناتوانی در تحمل درد قطع دارو؛ از شروع درمان سر باز می زنند. ترک متادون با توجه به وضعیت هر کس تفاوت هایی دارد. اما سیکل درمان برای کسانی که کمک متخصص را گرفته اند بسیار آسان و سریع پیش می رود. طول درمان کاملا به روش و وضعیت فرد بستگی دارد. بدون کمک متخصص بعد از 3 روز تازه نشانه های ترک متادون تظاهر می کند. 6 ام تا 7 ام هم سخت ترین روز های ترکهستند.
سخت ترین روز ترک متادون
برای درک بهتر سخت ترین روز های ترک متادون باید در مورد متابولیسم دفعمتادون در بدن بدانید. این دارو عمر طولانی داره و دیر از بدن خارج می شود. بنابراین با قطع دارو شاید در 3 الی 4 روز اول چیزی احساس نکنید. بعد این روزها دو مرحله پیش رو دارید.
مراحل ترک متادون
طریقه انجام
مرحله اول و حادسخت ترین روزهای ترک همین زمان است. ممکنه 4 الی 14 روز طول بکشد. و حتی تا هفته ها ناراحتی تحمل کند. اما با کمک متخصص کنترل می شود.
مرحله دومدر مرحله دوم علائم جسمانی جای خود را به علائم روانی میدهند. شیمی مغز در حال بهبودی و بازسازی به حالت اولیه است. این مرحله کند پیش می رود. به همین دلیل بیمار تا مدتها باید تحت نظر متخصص باشد.
روش ترک یابویی یا یکدفته متادون
ترک یکدفعه ای (یابویی) متادون ، از بدترین روش های ترک این دارو محسوب می شود. شما با این کار شُک ناگهانی به بدن و مغزتان وارد می کنید. این شُک اصلا برای سلامت شما خوب نیست. هر بار با ترک یکدفعه ای متادون بدنتان در مقابل درمان مقاوم تر می شود. پس بدون توجه به راهنمایی ها متخصصین هرگز دست به قطع ناگهانی داروهای تان نکنید.
نشانه های رایج حین ترک متادون
از آنجایی که داروی متادون خود در اصل برای ترک هروئین و سایر مواد افیونی تولید میشود علائم ترک آن به شدت سایر مواد افیونی نیست و به همان سرعت نیز بروز پیدا نمیکند. یکی از علتهای این موضوع طولانی بودن مکانیسم اثر متادون است که باعث میشود این دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقی بماند. در نتیجه علائم ترک متادون مشابه با علائم ترک مواد افیونی است که با شدت کمتری اتفاق میافتند. از جمله این علائم میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
– بروز علائم گوارشی نظیر دل پیچه، اسهال، یبوست، حالت تهوع و استفراغ
– دچار شدن به دردهای عضلانی
– افزایش اشک چشم و آبریزش بینی
– احساس اضطراب و بیقراری
– دچار شدن به مشکلات خواب
– تب، لرز و تعریق
_ خارش بدن
_ ناامیدی و افسردگی
برای آشنایی با راه های منفی شدن تست متادون کلیک کنید.
عوارض ترک متادون
عوارض اعتیاد و ترک متادون را می توان به دو دسته عوارض جسمی و عوارض روحی و روانی تقسیم کرد. برخی از این عوارض کوتاه مدت هستند و طی 3 روز تا 2 هفته بعد از قطع مصرف از بین می روند و برخی دیگر از عوارض متادون نیز می توانند تا سال های همراه فرد بمانند. در ادامه به برخی از عوارض جسمی و روانی اشاره می کنیم :
عوراض جسمی
توجه داشته باشید که عوارض جسمی در حالت ترک سنتی و سریع شدت بیشتری در فرد دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- سردرد و سرگیجه
- آبریزش چشم و بینی
- تهوع و استفراغ
- عرق زیاد و لرزش بدن
- افزایش ضربان قلب و فشار خون
- درد مفاصل و عضلات
عوارض روانی
از جمله عوارض روانی مصرف و ترک متادون به موارد زیرا می توان اشاره کرد :
- اضطراب و افسردگی
- حالات هیجانی
- بیش فعالی
- توهمهای بینایی و شنوایی
- افکار خودکشی
- پرخاشگری
- کاهش انگیزه
- نداشتن ثبات شخصیت
ترک متادون با سم زدایی
سم زدایی برای ترک اعتیاد یکی از روش های درمانی است که در مراکز درمانی و بیمارستان ها اهمیت و کارایی دارد. در ترکمتادون با سم زدایی فرد همواره تحت نظر پزشک قرار دارد و تا حد زیادی علائم ترک در او کاهش پیدا می کند.
اما در ترکمتادون با روش کاهش تدریجی دارو و با کاهش دوز متادون که در چند هفته ارائه می شود. علائم ترک متادون در فرد به شدت کاهش پیدا می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده روش های ترک تدریجی بهتر از روش های ترک سنتی یک باره و سریع می باشد. هرچند که روش های نوین تدریجی طول درمانی بسیار بیشتری نسبت به روش های ترک سریع دارند. شما در هر جایی هستید می توانید از خدمات مشاوره ترکمتادون مرکز ذهن نو بهرمند شوید.
بهترین روش ترک متادون
بهترین روش ترک متادون مراجعه به یک مرکز و متخصص ترک اعتیاد معتبر و با تجربه است. اما از جمله بهترین روش هایی که برای ترک به این ماده به کار گرفته می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :
سم زدایی تدریجی بدن از متادون
علائم ترک متادون برای خیلی از افراد به صورت شدید ظاهر می شود به همین دلیل استفاده از یک روش تدریجی یکی از بهترین گزینه های برای ترک به این ماده است. در این روش فرد علاوه بر سم زدایی جسمی می تواند بر اعتیاد روانی خود نیز غلبه نمایید.
سم زدایی سریع بدن از متادون
در روش سم زدایی سریع بر اساس نتیجه تست اعتیاد و همچنین دوز مصرفی توسط فرد و مدت زمان مصرف، متخصص شروع به سم زدایی سریع برای فرد می کند و مصرف او را در مدت زمان کوتاهی به صفر می رساند. اما باید توجه داشته باشید که سم زدایی تدریجی به مراتب روش بهتر و موثرتری می باشد.
برای انتخاب روش درمان و شروع مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.
ترک متادون در خانه
ترک متادون در خانه و به روش غیر اصولی این علائم را افزایش میدهد و حتی ممکن است خطر ایست قلبی را به همراه داشته باشد. در صورتی که متادون در خانه ترک شود، احتمال بازگشت اعتیاد نیز در فرد افزایش مییابد. بهترین راه این است که ترکمتادون در خانه تحت نظر پزشک و به روش اصولی انجام شود. در ادامه مقاله به بررسی کامل ترک متادون در خانه و معایب ترکمتادون میپردازیم.
بسیاری از افرادی که قصد ترکمتادون را دارند، در خانه و به طور ناگهانی دارو را قطع میکنند و یا با استفاده از داروهای جایگزین دیگر سعی در ترک آن دارند. برخی از داروها در ترکمتادون موثر هستند اما لازم است که با دوز مشخص و متناسب با شرایط جسمی فرد استفاده شوند. قطع ناگهانی دارو منجر به سندروم ترک متادون میشود و جایگزینی خودسرانه دارو نیز میتواند باعث اعتیاد به داروهای جایگزین گردد.
مراقبت های لازم بعد از ترک متادون
واقعیت این است که ترک متادون همانند سایر مواد مخدر احتمال بازگشت بالایی دارد؛ چرا که بیمار تنها از لحاظ جسمی به صورت کامل سم زدایی شده و با مواجه شدن با شرایط پیچیده روانی دوباره اعتیاد خود را از سر می گیرد. به همین دلیل لازم است تا خانواده فرد بعد از ترکمتادون مراقبت لازم را از وی داشته باشند. توصیه ما این است که حتما از جلسات روانشناس متخصص در ترک اعتیاد حتما بهرمند شوید. از جمله مراقبت های لازم بعد از ترک اعتیاد می توان به موارد زیر اشاره داشت :
پیدا کردن عامل اصلی اعتیاد فرد
بر اساس تحقیقات انجام شده افراد در زمان مواجه با یک شرایط سخت و پیچیده روانی دچار اعتیاد می شوند و اعتیاد تنها نمود یک مسئله حل نشده روانی در گذشته فرد بیمار است. به همین دلیل بعد از ترک اعتیاد باید عامل اصلی اعتیاد پیدا و درمان گردد.
تغییر شرایط زندگی فرد
بهتر است محل زندگی به طوری تغییر کند تا بعد از ترک متادون با خاطرات بد گذشته ارتباط کمتری پیدا کند. تغییر محل خانه، تغییر دیزاین خانه، به دور انداختن تمام اسباب و وسایلی که خاطرات مصرف را یادآوری می کنند.
تفریحات سالم
سعی کنید بعد از ترک تفریحات سالمی داشته باشید. رفتن به کلاس های ورزشی، مسافرت و … . اگر هزینه لازم برای این تفریحات را ندارید؛ بهتره سخت نگیرید. پیاده روی و رفتن به پیک نیک، کوه نوردی تفریحات سالمی هستند که هزینه بر هم نیستند.
رفتن به سر کار
داشتن دغدغه فکری بعد از ترک اعتیاد سبب می شود تا کمتر به وسوسه های مصرف مجدد فکر کنید. کارکردن بهترین دغدغه فکری است. چرا که پاداش کارتان را می گیریدو هم روند رو به رشد برایتان ایجاد می کند.
پیدا کردن و درمان عامل اصلی اعتیاد بعد از ترک متادون از وسوسه بازگشت دوباره اعتیاد جلوگیری می کند
درمان معده درد بعد از ترک متادون
یکی از رایج ترین مشکلات بعد از ترک متادون، معده درد و مشکلات گوارشی است. گاه متخصصین برای درمان این مساله از داروهای گیاهی استفاده می کنند. اما بهترین راه ورزش و تغذیه مناسب است. به همین منظور حتما مقاله تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد با تغذیه مناسب را بخوانید.
ترک متادون در خانه با ذهن نو
شما در هر کجای کشور که هستید می توانید از خدمات نوین مرکز ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی بهرمند شوید. ذهن نو با دارا بودن تیم تخصصی و مجرب شامل برترین اساتید و متخصصان ترک اعتیاد دانشگاه های برتر کشور پاسخگوی نیاز های شما به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین است. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مرکز ذهن نو از جمله اینستاگرام همراه ما باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
ترک متادون در خانه و کمپ چند روز طول می کشد ؟
به طور کلی دو هفته که بسته به شرایط بیمار متفاوت است. در مقاله به طول کامل توضیح داده شده .
آیا ممکن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟
بله. مصرف بیش از حد متادون نیز همانند هر ماده مخدر دیگر میتواند به بروز علائم اوردوز بیانجامد.
منبع : ترک متادون چند روز طول می کشد
:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1