نوشته شده توسط : ذهن نو

بهترین حالت خوابیدن چگونه است؟ ما در طول عمر خود ساعات زیادی را در خواب می‌گذرانیم. طبق بررسی‌ها انسان‌ها چیزی در حدود یک سوم عمر خود را در خواب هستند! از آنجایی که در طول خواب بسیاری از عضلات انقباض‌های طبیعی خود را دست می‌دهند، بسیار اهمیت دارد که برای حفظ سلامتی خود وضعیتی را انتخاب کنیم که خطری برای مفاصل و عضلات نداشته باشند. خیلی اوقات علت دیسک کمر همین بد خوابیدن است که با تغییر عادت بهبودی زیادی پیدا می‌کند. بد خوابیدن بر روی خلق روزانه هم تاثیر منفی می‌گذارد. بنابراین برای سلامت جسم و روان باید با بهترین حالات خوابیدن آشنا باشید.

 

منبع: بهترین حالت خوابیدن از نظر علمی

بهترین حالت خوابیدن کدام است؟ 

همه ما انسان‌ها ساعات زیادی از عمر خود را در خواب می‌گذرانیم. به طوری که بررسی‌ها نشان می دهند دست کم یک سوم از عمر خود را در خواب هستیم (حدودا 25 تا 40 درصد از طول عمر). از همین رو کیفیت خواب چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ جسمی تاثیر بسزایی بر سلامتی‌مان خواهد داشت. برای اینکه بفهمیم کدام  بهترین حالت خوابیدن از نظر فیزیکی برایمان کدام است، در ادامه انواع وضعیت‌های خواب را بررسی کرده‌ایم.

????بهترین حالت خوابیدن برای ستون فقرات | حالت طاق باز

خوابیدن به پشت یا همان حالت طاق باز از نظر متخصصان بهترین حالت خوابیدن برای حمایت از ستون فقرات است. چرا که در این وضعیت تمامی مهره‌ها در یک راستا قرار می‌گیرند و راه نفس کشیدن نیز باز است. از دیگر مزیت‌های به پشت خوابیدن پیشگیری از چین و چروک‌های پوستی است. زیرا یکی از دلایل پیدایش چروک پوستی قرار گرفتن صورت روی بالش در طی خواب است. خوابیدن به پشت به خصوص برای کسانی که دچار مشکل رفلاکس (بازگشت اسید معده) و یا دارای خر و پف شبانه هستند، بیشتر توصیه می‌شود. در مقابل این وضعیت برای مادران باردار و کسانی که دچار کمر درد هستند، توصیه نمی‌شود.

????خوابیدن به پهلو

خوابیدن به پهلو برای اکثر افراد راحت‌ترین و بهترین حالت خوابیدن است. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که این وضعیت می‌تواند به ستون فقرات فشار بیاورد. اگر عادت دارید که به پهلو بخوابید برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی بهتر است از یک بالش کوچک کمک بگیرید و آن را میان زانوان خود قرار دهید. همچنین می‌توانید پای زیرین خود را به داخل شکم خم کرده و دیگری را در حالت صاف قرار دهید.

با توجه به آسیب‌هایی که به پهلو خوابیدن می‌تواند برای ستون فقرات و عضلات کمر به همراه بیاورد، بهتر است تلاش کنید این عادت خود را تغییر دهید و اگر به طور کل نمی‌توانید آن را کنار بگذارید حداقل تلاش کنید برای چند ساعت هم که شده در وضعیت دیگری بخوابید. توجه داشته باشید که به پهلو خوابیدن علاوه بر مشکلات ذکر شده می‌تواند در بروز مشکلاتی نظیر سوزش معده نیز اثر بگذارد و عملکرد ارگان‌های داخلی نظیر کبد، ریه و معده را با مشکل مواجه کند.

????خوابیدن روی شکم

خوابیدن روی شکم یا همان دمر خوابیدن، شاید نامناسب‌ترین وضعیتی باشدکه می‌توانید برای خواب انتخاب کنید! از جمله معایبی که برای این وضعیت ذکر می‌شود عبارتند از؛ بروز چروک‌های صورت در اثر قرار گرفتن روی بالش، ایجاد درد و آسیب در نواحی کمر و گردن و بروز مشکلات مفصلی.

در مقابل تنها مزیتی که می‌توان برای آن ذکر کرد کاهش خر و پف است. متخصصان توصیه می‌کنند تا جای ممکن از خوابیدن روی شکم بپرهیزید و اگر نمی‌توانید این عادت را کنار بگذارید برای کاهش آسیب‌ها یک بالش زیر شکم و ناحیه لگن خود قرار دهید تا ستون فقرات در یک راستا قرار بگیرد. اگر به خوابیدن در چنین وضعیتی عادت کرده اید؛ برای بهترین حالت خوابیدن، می‌توانید از بالش و یا تشک مناسب کمک بگیرید.

????خوابیدن در حالت جنینی

خوابیدن در حالت جنینی به وضعیتی گفته می‌شود که فرد به پهلو دراز کشیده و دوپای خود را داخل شکم جمع می‌کند و در مقابل سر را به زانوها نزدیک می‌کند. این وضعیت به کسانی که به پهلو می‌خوابند کمک می‌کند تا فشار کمتری در ناحیه ستون فقرات خود حس کنند و خون به طور آزادانه‌تری در بدنشان جریان داشته باشد.

با این حال نباید ساعات طولانی در این وضعیت قرار بگیرید و بهتر است هرچند ساعت موقعیت خود را تغییر دهید تا به عضلات فشار وارد نشود. خوابیدن در حالت جنینی، یکی از انواع بهترین حالت خوابیدن محسوب می‌شود که افراد می‌توانند در طول خواب نسبت به آن تغییر وضعیت دهند.

????بهترین حالت خوابیدن با چندین بالش

اگر بخواهیم به بهترین حالت خوابیدن را داشته باشیم؛ باید از چندین بالش در حین خواب استفاده کنیم. برای مثال اگر به پشت می‌خوابید؛ با بالشی صاف و کم حجم ناحیه گودی کمر خود را پر کنید. یا می‌توانید در حالت طاق باز بالشی را زیر زانوهای خود قرار دهید تا فشار کمتری به کمرتان وارد شود. در هنگام خوابیدن به پهلو نیز می‌توانید بالشی را بین زانوهای خود قرار دهید تا در یک راستا قرار گیرند.

بهترین حالت خوابیدن در دوران بارداری

پیدا کردن بهترین حالت خوابیدن و  وضعیت مناسب برای داشتن یک خواب راحت از جمله دغدغه‌های مهم زنان باردار به خصوص در ماه‌های آخر حاملگی است. متخصصان همواره به مادران توصیه می‌کنند که در این دوران به پشت نخوابند و به جای آن خوابیدن به پهلو را امتحان کنند. چرا که به پشت خوابیدن مشکلاتی نظیر سوزش معده و افزایش ضربان قلب را به همراه می‌آورد.

در حالتی که اگر به پهلو بخوابید از این مشکل خبری نخواهد بود. همچنین خوابیدن به پهلو به جریان بهتر خون شما کمک می‌کند، احتمال خر و پف را کاهش می‌دهد و در حفظ سلامت قلب و سیستم گوارش موثر خواهد بود. در واقع این، بهترین حالت خوابیدن در دوران بارداری است. امروزه بالش های مخصوصی برای زنان باردار وجود دارند؛ که با کمک آنها می‌توانند خواب راحت تری را تجربه کرده و به سلامت جنین هم آسیبی وارد نشود

به پهلوی راست بخوابم یا چپ؟

وقتی به مادران باردار توصیه می‌شود که به پهلو بخوابند این سوال در ذهن‌شان شکل می‌گیرد که آیا خوابیدن به پهلوی راست و چپ برایشان فرقی می‌کند یا خیر؟ متخصصین در جواب به این سوال خوابیدن به پهلوی چپ را توصیه می‌کنند. چرا که در این وضعیت احتمال اینکه رحم به ارگان هایی نظیر کبد فشار وارد کند کمتر است، جریان خون راحت‌تر اتفاق می‌افتد و جنین نیز در وضعیت بهتری قرار می‌گیرد.

در صورتی در به خواب رفتن و یا تدام خواب در طول شب مشکل دارید، حتما مقاله درمان بی خوابی را مطالعه نمایید. پس بهترین حالت خوابیدن برای زنان باردار خوابیدن به پهلوی چپ خواهد بود. گرچه با گذشت زمان بزرگ شدن سایز شکم مادر، حتی خوابیدن در این وضعیت نیز برای او سخت خواهد بود.

بهترین حالت خوابیدن برای افراد مبتلا به دیسک گردن

از آنجایی که گردن، یکی از حساس ترین نواحی در بدن محسوب می‌شود؛ افرادی که مبتلا به به عارضه دیسک در این ناحیه هستند؛ باید در این مورد بسیار دقت کنند. این مشکل به دلایل مختلف به وجود آمده و حتی خوابیدن در وضعیت نامناسب نیز برای مدت زمان طولانی از دلایل عمده آن است. استفاده از بالش های هوشمند در این حالت بهترین حالت خوابیدن را مهیا خواهد کرد.

همچنین اگر افراد به پشت می‌خوابند باید از بالش کم ارتفاع استفاده کنند تا سطح سر از بدن بالا تر قرار نگیرد و اگر به پهلو می‌خوابند؛ بالش کمی بلندتر باشد تا سر در راستای ستون فقرات قرار گیرد. تشک های سفت و نیمه سفت نیز برای این افراد بسیار مناسب هستند. استفاده از گردنبند های مخصوص برای نگهداری از گردن در وضعیتی ثابت نیز از دیگر اقداماتی است که این افراد باید انجام دهند.

پیامدهای خوابیدن به روش ناصحیح

از آنجایی که ما یک سوم از عمر خود را خواب هستیم؛ باید به نکات زیادی را در این زمینه توجه داشته باشیم. اگر برای مدت درمان طولانی در شرایط نامناسب به خواب برویم؛ در مدت زمان طولانی آسیب های زیادی را در ناحیه کمر، پاها، گردن و حتی شانه ها، تجربه خواهیم کرد. علاوه بر بهترین حالت خوابیدن، استفاده از بالش و تخت مناسب نیز در این زمان بسیار موثر است. برخی از عارضه هایی که خوابیدن نامناسب برای افراد ایجاد می‌کند؛ شامل موارد زیر می‌شوند.

????بروز درد در ناحیه گردن و ستون فقرات

????دردها و گرفتگی عضلانی

????مشکل بی خوابی و پایین آمدن کیفیت خواب

????به وجود آمدن قوز

????احساس خستگی.

سخن پایانی

سلامت خواب و کیفیت آن، یکی از عوامل مهم سلامت روان و جسمانی خواهد بود. اگر افراد نتوانند بهترین حالت خوابیدن را برای خود پیدا کرده و از آن استفاده کنند؛ دچار مشکلات زیادی خواهند شد. علاوه بر وضعیت بدنی خوابیدن، عوامل دیگری نیز در این زمینه موثر خواهند بود که افراد باید به آنها توجه کنند. استفاده از بالش و تشک مناسب در هنگام خواب از این عوامل هستند. همچنین افراد می‌توانند برای تجربه خوابی راحت تر، از یک روانشناس و متخصصین این حوزه نیز کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه بهترین حالت خوابیدن می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سوالات متداول

آیا راهی برای کاهش آسیب های ناشی از خوابیدن روی شکم وجود دارد؟

بله اگر به هر دلیلی نظیر عادت نتوانستید این وضعیت را تغییر دهید، بهتر است یک بالش زیر شکم و لگن خود قرار دهید تا مهره های ستون فقراتتان در یک راستا قرار بگیرند.

منبع: بهترین حالت خوابیدن از نظر علمی



:: برچسب‌ها: بهترین حالت خوابیدن از نظر علمی ,
:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

خودزنی موقع عصبانیت یکی از رفتارهای مخربی است که احتمال انجام آن در افراد مبتلا به مشکلات هیجانی بیش از دیگران است. در حقیقت ناتوانی در مدیریت هیجانات منفی باعث می‌شود که فرد برای آرام کردن خود به رفتارهای ناسالم روی بیاورد. این رفتارها می‌توانند معطوف به خود یا دیگران باشند.

 

زمانی که عصبانیت را به دیگران معطوف می‌کنیم میل به آسیب زدن به آن‌ها در ما شکل می‌گیرد و زمانی که عصبانیت را به درون خود بازمی‌گردانیم و افکاری نظیر خودسرزنشی داریم ممکن است تمایل به خودزنی یا رفتارهای آسیب رسان نسبت به خود را تجربه کنیم. 

منبع: علت خودزنی موقع عصبانیت چیست ؟

خودزنی موقع عصبانیت

عوامل مختلفی سبب پدیدایی خودزنی موقع عصبانیت می‌شوند. قطعا رفتارهای خودجرحی و آسیب زدن به خود، سالم نیستند و باید آنها را برطرف کرد. معمولا افرادی که این رفتارها را بروز می‌دهند؛ بیشتر به افکار خودکشی دچار می‌شوند و یا گاها آنرا عملی می‌کنند.

واکنش درست نسبت به این موضوع در اطرافیان بسیار اهمیت دارد چراکه می‌تواند باعث تداوم و یا توقف این رفتار شود. معمولا بروز این واکنش در برابر این مشکلات در میان نوجوانان شایع تر بوده و حتی گاهی به دلیل گرفتن توجه انجام می‌شود. 

علت خودزنی موقع عصبانیت

 

علل و عوامل مختلفی می‌توانند باعث این شوند که افراد در هنگام عصبانیت رفتارهای نا به هنجاری نظیر خودزنی را نشان دهند. شنایی علت خودزنی موقع عصبانیت بسیار اهمیت داشته و  می‌تواند توسط خانواده و یا متخصص شناسایی شود. ما در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

⭕برخورداری از برخی ویژگی‌های شخصیتی نظیر تکانشگری

تکانشگری یکی از ویژگی‌های شخصیتی است که باعث می‌شود افراد اغلب در لحظه، به طور آنی و بدون تامل کارهایشان را انجام دهند. این افراد در حقیقت بیشتر تحت تاثیر عواطف خود هستند و کمتر می‌توانند صبر و حوصله به خرج دهند. کسانی که تکانشگری بالایی دارند زمانی که دست خوش هیجانات شدید نظیر خشم می‌شوند خودکنترلی بسیار کمتری دارند و بیش از سایرین ممکن است که دست به رفتارهای مخربی نظیر خوزنی بزنند. در واقع این عامل یکی از اصلی ترین دلایل خودزنی موقع عصبانیت محسوب می‌شود.

⭕عدم برخورداری از مهارت کنترل خشم از علل خودزنی موقع عصبانیت

مهارت کنترل خشم یکی از مهارت‌های بسیار مهم در زندگی است که همه افراد به فراگیری آن نیاز دارند. امروزه روانشناسان تکنیک‌های مختلفی را برای کنترل خشم آموزش می‌دهند. این تکنیک‌ها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید وجود خشم را در درونتان سریع‌تر شناسایی کرده و از تبدیل شدن آن به پرخاشگری علیه خود یا دیگران پیشگیری نمایید.

افرادی که در این زمینه آموزشی ندیده‌اند یا الگوهای خوبی نداشته‌اند هنگام عصبانیت نمی‌دانند با انرژی نیرومندی که در وجودشان شکل می‌گیرد چه کار کنند. همین مسئله می‌تواند باعث شود که آن‌ها انرژی خود را با رفتارهای ناسالمی نظیر خودزنی موقع عصبانیت بروز دهند. این در حالی است که اقدامات ساده‌ای نظیر ورزش کردن، دوش گرفتن، کمک گرفتن از تنفس عمیق و سایر فنون آرام سازی می‌توانند به شیوه درستی شما را از شر عواطف منفی خلاص کنند. 

⭕فراموش کردن دردهای روانی | علت خودزنی

برخی افراد هنگام خشم، درد روانی زیادی را به طور ذهنی تجربه می‌کنند. آن‌ها نمی‌دانند که چگونه می‌توان از این درد خلاص شد یا آن را فراموش کرد. در این شرایط برخی افراد با ایجاد درد جسمانی شدید در خود تلاش می‌کنند تا ذهن خود را از درد روانی دور نگه دارند.

از همین رو ممکن است به خودزنی موقع عصبانیت روی بیاورند. این در حالی است که شما می‌توانید به جای این کار به شیوه دیگری حواس پنجگانه خود را به شدت تحریک کنید تا مشغولیت روانی تان برطرف شود. برای مثال می‌توانید یک تکه یخ را در دستان خود نگه دارید، از ماساژ بدن کمک بگیرید و یا خود را با بوها و عطرهای آرامش بخش تسکین دهید. برای یادگیری فنون بیشتر در این زمینه لازم است به یک روانشناس مراجعه نمایید.

خود سرزنش گری مفرط از علل خودزنی موقع عصبانیت

برخی افراد تمام اتفاق‌های خوب را به شانس و عوامل محیطی نسبت داده و همه اتفاقات بد را ناشی از ضعف‌های درونی خود می‌دانند. همین موضوع باعث می‌شود که هنگام مواجهه با یک رویداد منفی دائما خود را سرزنش کنند. آن‌ها در این شرایط ذهنیت یک والد تنبیه گر را پیدا می‌کنند و ممکن است خود را مستحق تنبیه بدانند.

از همین رو تجربه خشم در آن‌ها به رفتارهایی نظیر خودزنی موقع عصبانیت،  منجر خواهد شد. اگر شما نیز چنین احساساتی را تجربه می‌کنید بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناس به شما کمک می‌کند تا ذهنیت‌های بالغ و سالم درون خویش را بیشتر بشناسید و با تقویت آن‌ها از رفتارهای خود آسیب رسان پیشگیری نمایید.

⭕دچار بودن به مشکلات هیجانی | علت خودزنی

خودزنی موقع عصبانیت، یکی از رفتارهای مخرب در افرادی است که به اختلال‌های هیجانی مبتلا هستند. برای مثال مبتلایان به شخصیت مرزی اغلب ثبات هیجانی خوبی ندارند. همچنین آن‌ها آستانه تحمل پایین تری در برابر رویدادهای محیطی دارند که باعث می‌شود سریع‌تر نسبت به پیرامون خود واکنش نشان دهند و خشم یا ناراحتی عمیقی را تجربه کنند.

این افراد اغلب برای فراموش کردن مشکلات خود از راه حل‌های هیجان مدار نامناسبی استفاده می‌کنند. از جمله این راه حل‌ها می‌توان به خودزنی، سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر و الکل اشاره کرد. در این شرایط بسیار اهمیت دارد که فرد تحت روان درمانی با یک روانشناس بالینی قرار بگیرد. در صورتی که نیاز به دریافت دارو وجود داشته باشد درمانگر شما را به یک روان پزشک ارجاع خواهد داد.

علائم خودزنی موقع عصبانیت

افرادی که رفتار خودزنی موقع عصبانیت، را از خود نشان می‌دهند؛ قطعا به اختلالات دیگری نیز مبتلا بوده و همچنین از نشانه های ظاهری نیز می‌توان به این موضوع پی برد. برخی از این نشانه ها شامل موارد زیر می‌شوند.

????وجود آثار زخم در نواحی مختلف بدن

????گزارش های متعدد از بروز تصادفات جاده ای

????پوشیدن لباس های کاملا پوشیده به دلیل پنهان کردن آثار جراحت

????بی ثباتی خلق

????احساس بی ارزشی

????اختلال در روابط بین فردی

????دست زدن به زخم ها به صورت مکرر

پیامدهای خودزنی موقع عصبانیت

قطعا با تکرار این رفتارها در فرد، عوارض بدی برای سلامت جسمانی و روانی او ایجاد خواهد شد. خودزنی موقع عصبانیت، علاوه بر ایجاد زخم های مختلف برروی بدن، احساس کم ارزشی و عدم اعتماد به نفس را هم ماندگار خواهد کرد. آنها در صورت عدم درمان، احتمالا تا حدی در این موضوع پیش می‌شوند که دیگر هیچکس قادر به کنترل آنان نخواهد بود.

با اینکه در بیشتر موارد قصد آنها از انجام چنین کارهایی مرگ و یا خودکشی نیست؛ اما به هر حال با شدت یافتن خونریزی، احتمال این اتفاق نیز وجود دارد. همچنین از لحاظ روانی نیز احتمالا اختلالات زمینه ای شدت خواهند یافت و از طرفی رفتار خودزنی نیز بیشتر می‌شود. حتی احتمال آسیب رساندن به دیگران نیز وجود دارد.

برای جلوگیری از بروز رفتار خودزنی موقع عصبانیت چه کنیم؟

قطعا رفتار خودزنی موقع عصبانیت ریشه روانی داشته و برای درمان آن نیز فرد باید علاوه بر پیدا کردن علت این مشکل و ریشه یابی آن، از یک متخصص کمک بگیرد. در این شرایط متخصص، روانشناس و یا روانپزشک خواهد بود. روانشناس با استفاده از روش های درمان شناختی رفتاری، رفتاردرمانی دیالکتیکی و درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی درمان را آغاز کرده و عوامل زمینه ساز را نیز شناسایی می‌کند.

همچنین فرد برای جبران آسیب های بدنی و همچنین کنترل اضطراب و هیجانات خود، باید به روانپزشک مراجعه کرده و دارودرمانی را آغاز کند.همچنین تقویت خودانگاره، گسترش و رشد مهارت های بین فردی، یادگیری نحوه مدیریت احساسات و… همگی از مراحل درمان هستند و روانشناس باید به آنها بپردازد.

سخن آخر

خودزنی موقع عصبانیت یکی از مصادیق ناتوانی در کنترل خشم است. افرادی که در زمینه مدیریت خشم مشکل دارند اغلب در روابط بین فردی نیز دچار مشکل می‌شوند و در نتیجه فشارهای روانی زیادی را احساس می‌کنند. در این شرایط مراجعه به یک روانشناس، شرکت در کارگاه های آموزشی و مطالعه مطالب خودیاری در زمینه تنظیم هیجانات به شما کمک می‌کند تا بتوانید کنترل بیشتری بر اوضاع داشته باشید و از تجربه رنج‌های بیشتر در زندگی پیشگیری نمایید. در همین راستا مرکز مشاوره … با داشتن مشاورانی برجسته آماده ارائه خدمات به شما عزیزان به صورت مشاوره حضوری و مشاوره تلفنی می‌باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه خودزنی موقع عصبانیت می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا کسانی که خودزنی می‌کنند برای جلب توجه این کار را انجام می‌دهند؟

خودزنی می‌تواند علل و ریشه‌های مختلفی داشته باشد. ممکن است در برخی شرایط فرد برای جلب توجه دیگران نیز دست به این کار بزند با این حال برای روشن تر شدن دقیق اوضاع لازم است که به کمک یک روانشناس ارزیابی‌های روانشناختی صورت بگیرد.

منبع: علت خودزنی موقع عصبانیت چیست ؟



:: برچسب‌ها: علت خودزنی موقع عصبانیت چیست ؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 559
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

مکانیسم والایش یک مکانیسم دفاعی است که اولین بار فردریش نیچه آن را بنا کرد. والایش به منظور ساز و کار دفاعی پخته است. مکانیسم والایش باعث می‌شود افراد بتوانند تکانه ها و امیال غیر قابل قبل خود را به یک عمل اجتماعی که مورد پذیرش است، تبدیل کند. این مکانیسم دفاعی باعث آزاد سازی خودآگاه انسان از شر امیال تنش زا می‌شود. و می‌تواند خدماتی نیز به جامعه ارائه دهد. 

مکانیسم والایش با نام تصعید نیز شناخته می‌شود. این مکانیسم به ما اجازه می‌دهد که تکانه های غیر قابل قبول را در زمینه رفتارهای قابل قبول بروز دهیم. برای مثال فردی که عصبانی است؛ با ورزش های مختلف می‌تواند انرژی و احساسات خود را به شیوه دیگری بروز دهد. به نظر فروید تصعید یا والایش نشانه بلوغ افراد است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مکانیسم والایش از روانشناس کمک بگیرید. 

منبع: مکانیسم والایش | 6 مثال مکانیسم والایش

مکانیسم والایش چیست؟

اولین فردی که از کلمه والایش استفاده کرد، فردریش نیچه بود. نیچه نوشت که والایش نه رفتاری خودخواهانه است و نه نه نقطه نظری کاملا بی غرضانه و بی طرفانه. به طور کلی مکانیسم والایش عبارت است از فرایند ناخودآگاه حل آرزوهای ناکام، از طریق فعالیت های اجتماعی قابل قبول و البته مورد پژوهش. 

والایش به منظور فرایند هدایت انرژی های روانی ناپسند به هدف های مورد پسند جامعه. به اعتقاد فروید، عشق شکل بسیار قدرتمند مکانیسم والایش است. اما طبق نظر فروید، والایش یا تصعید به همان اندازه که سازنده است شکننده نیز می‌باشد. در این مقاله راجع به تاریخچه، نحوه عملکرد و مثال هایی راجع به مکانیسم والایش توضیح داده ایم. همراه ما باشید. 

تاریخچه مکانیسم دفاعی والایش

در این بخش مقاله سعی داریم راجع به تاریخچه مکانیسم والایش صحبت کنیم. ایده مکانیسم دفاعی اولین بار در ذهن زیگموند فروید شکل گرفت. فروید پس از خواندن داستان فردی به نام یوهان فردریش دیفنباخ که در دوران کودکی به بریدن دم سگ ها علاقه داشت، اما در بزرگسالی جراح شد؛ به مکانیسم والایش یا تصعید پی برد. اما به طور کلی ساز و کار دفاعی پالایش به شیوه گسترده ای توسط دختر آنا فروید مطرح شد. که در کتاب “ایگو و مکانیسم های دفاعی” نوشته شد. 

نحوه عملکرد مکانیسم والایش

همه افراد زمانی که با خواسته ها، معیارها و امیال غیر قابل قبول در اجتماع روبرو می‌شوند؛ با احساس گناه و اضطراب مواجهه می‌شوند. در چنین مواردی ناخودآگاه افراد تلاش می‌کند برای کسب امیال خود به سوی روش های جامعه پسند تری قدم بر می‌دارد. انتخاب روش جامعه پسند و تبدیل این تکانه ها به اعمال مورد پسند، نام مکانیسم والایش به خود گرفت. در نهایت مکانیسم دفاعی والایش خواسته ها و امیال انسانی را در جهت درست برآورده می‌کند.

مکانیسم دفاعی والایش و جا به جایی؛ شباهت و تفاوت ها

اگر با دقت بیشتری به مکانیسم والایش نگاه کنیم؛ والایش شبیه به ساز و کار دفاعی جا به جایی است. به دلیل اینکه هر دو مکانیسم برای ارضای امیال هدف دیگری را انتخاب می‌کنند. مثلا در مکانیسم دفاعی جابه جایی زمانی که فرد از رئیس خود عصبانی می‌شود؛ توانایی بروز خشم خود را ندارد و به طور ناخودآگاه به شیوه کج خلقی و تندی به خانواده، همسر و فرزندان خود پاسخ می‌دهد. بروز پرخاشگری به این صورت است که فرد هدف دیگری را برای بروز انتخاب کرده است. 

تفاوت مکانیسم والایش با جا به جایی این است که تغییر در مکانیسم جا به جایی مخرب است. اما در والایش فرد به شیوه هوشمندانه تغییر را اعمال می‌کند. که مورد پسند جامعه قرار بگیرد و دیگران را آزار ندهد. 

مثال های مکانیسم والایش

برای درک بهتر مکانیسم والایش، مثال هایی را برای شما ذکر کرده ایم. در این بخش مقاله با این مثال ها آشنا شوید. 

???? دختری که مجبور به رژیم های غذایی برای لاغر شدن است، به نقاشی علاقه مند شده و مشغول نقاشی میوه ها است. 

???? کودکی که برای جلب توجه والدین، شاگرد ممتاز مدرسه می‌شود.

????فردی به دلیل تمایلات ناپسند و قوی جنسی، تبدیل به هنرمند و نویسنده مشهور می‌شود. 

???? کسی که استعداد تبدیل شدن به دیکتاتور بد ذات دارد، تبدیل به رئیس شرکت بزرگی از نظر اقتصادی می‌شود. 

???? کسی که با تمایل زیادی به جنایت، تبدیل به پلیس یا قاضی سخت گیر می‌شود، و با دستورات احکام شدید برای افراد باعث پالایش تمایلات خود می‌شود. 

????کسی که با تمایل به درگیری های فیزیکی و استفاده از سلاح سرد، تبدیل به جراح می‌شود.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله با مکانیسم والایش آشنا شده اید؛ از اهمیت این مکانیسم در زندگی نیز مطلع شدید. کودکان بسیاری وجود دارند که بدون توجه والدین، امیال و خواسته های خود را با مکانیسم دفاعی والایش تغییر نداده اند. به همین دلیل است که بارها به تربیت کودکان توجه شده است. اما نگران نباشید؛ در بزرگسالی نیز می‌توانید خواسته های نامتعارف خود را به جامعه پسند تغییر دهید. برای این کار حتما باید از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مکانیسم والایش می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا مکانیسم والایش و جابجایی یکسان هستند؟

مکانیسم والایش و جابجایی دو مکانیسم دفاعی جدا هستند. اما شباهت زیادی به یکدیگر دارند. تغییر در مکانیسم جابجایی مخرب است اما در والایش مورد پسند جامعه می‌باشد.

برای مکانیسم والایش چه کارهایی باید انجام داد؟

در هر شرایطی حتما باید از روانشناس کمک بگیرید. مکانیسم دفاعی والایش در سنین مختلف با کمک روانشناس و متخصصین در این زمینه امکان پذیر است.

آیا مکانیسم والایش در کودکان نیز رخ می‌دهد؟

بله، مکانیسم والایش در کودکان نیز به شیوه های دیگری بروز پیدا می‌کند. برای مثال کودکی که در خانه خشم زیادی را کسب می‌کند؛ با بازی های خشن به تغییر امیال می‌پردازد.

منبع: مکانیسم والایش | 6 مثال مکانیسم والایش



:: برچسب‌ها: مکانیسم والایش | 6 مثال مکانیسم والایش ,
:: بازدید از این مطلب : 541
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قطع رابطه با دوست دختر برای همه پسران کار راحتی نیست. دلبستگی و ترس از ضربه زدن به دختر از جمله مهم‌ترین دلایلی هستند که باعث می‌شوند پسرها با وجود مشکلاتی که میان خود و شریک عاطفیشان احساس می‌کنند، همچنان در رابطه بمانند و به آن خاتمه نبخشند. این مسئله یک رنج مزمن را برای دو طرف ایجاد کرده و سلامت روانی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. زمانی که این دوستی‌ها مقاصد یکسانی برای هر دو طرف نداشته باشد، در زمان جدایی شدت آسیب و احساسات منفی بیشتر خواهد بود.

 منبع: قطع رابطه با دوست دختر

نحوه قطع رابطه با دوست دختر

یک باور عمومی غلط اینه که مردها به راحتی می‌توانند به رابطه عاطفی با دخترها پایان دهند و برای این کار مشکلی ندارند. اما طبق مشاهدات بسیاری از مردان از پایان دادن به رابطه عاطفی می‌ترسند یا احساس می‌کنند برای این کار از مهارت‌های لازم برخوردار نیستند. دلبستگی عاطفی شدید و یا ترس از ضربه زدن به دختر از جمله مهم‌ترین دلایل این امر هستند. اگر شما هم احساس می‌کنید که از نظر منطقی رابطه‌تان سرانجامی ندارد و اما نمی‌دانید که چطور باید آن را خاتمه دهید، به چند توصیه زیر توجه کنید.

1- قبل از هر اقدامی به دلایل تصمیم خود فکر کنید

خیلی مهمه که شتاب زده و تحت تاثیر احساسات‌تان در مورد رابطه عاطفی تصمیم نگیرید. قبل از قطع رابطه با دوست دختر باید به خوبی دلایلی که برای این کار دارید را بررسی کرده و به این پرسش پاسخ دهید که از این زندگی چه می‌خواهید و معیارهای‌تان برای یک رابطه عاطفی موفق چه هستند.

2- از قبل واکنش های دوست دخترتان را پیش بینی کنید

قبل از اینکه این موضوع را با دوست دخترتان مطرح کنید به واکنش‌هایی که ممکن است از خود نشان دهد فکر کنید. در ذهن‌تان این موضوع را تجسم کنید که او چه احساسی پیدا می‌کند و ممکن است چه رفتارهایی از خود نشان دهد، این کار به شما کمک می‌کند که از قبل آماده باشید و بتوانید عکس العمل‌های بهتری نشان دهید.

3- قطع رابطه با دوست دختر | صادق باشید

هنگام قطع رابطه بسیار اهمیت دارد که صادق باشید و دلایل عجیب و غریب نتراشید. چرا که بهانه تراشی و عدم صداقت آسیب بیشتری به او وارد می‌کنند. البته صداقت به معنای بی‌ملاحظه بودن نیست. در نتیجه باید تا حد ممکن تلاش کنید تا احساسات دختر خانم را جریحه دار نکنید. بهترین روش این است که ابتدا در مورد نکات مثبتی که در رابطه تان وجود داشته به دوست دخترتان بازخورد دهید و سپس در مورد دلایلی که برای جدایی دارید صحبت کنید.

4- هنگام قطع رابطه به حریم شخصی هم احترام بگذارید

یکی از رفتارهای بسیار آسیب زا این است که دختر/پسر هنگام جدایی حریم شخصی یکدیگر را زیر پا می‌گذارند. برای مثال انتشار چت یا پیام‌های خصوصی همدیگر در فضای مجازی یا انتشار عکس‌های او و مطرح کردن دعواها در شبکه‌های اجتماعی باعث می شود که اوضاغ از کنترل شما خارج شده و هردویتان در معرض فشار و آسیب‌های مختلف قرار بگیرید.

5- قطع رابطه با دوست دختر | دیگران را واسطه نکنید

هنگام قطع رابطه دوست دخترتان نیاز دارد که با او شفاف باشید و دلایل این کار را صادقانه با او در میان بگذارید. ایجاد هرگونه ابهام و واسطه گرفتن دیگران برای جدایی منجر به تشدید احساسات منفی شده و فرایند جدایی را سخت تر می سازند.

6- برای آسیب های پیش رو اظهار پشیمانی و تاسف کنید

این موضوع بسیار اهمیت دارد که به دوست دختران نشان دهید از جدایی و آسیب‌های احتمالی آن متاسف هستید و بابت جدایی عذر خواهی کنید. این کار نشان می‌دهد که برای افکار و احساسات او ارزش قائل هستید و در برابر این رابطه احساس مسئولیت می‌کنید.

7- اجازه دهید آزادانه احساساتش را با شما در میان بگذارید

بعد از اینکه موضوع جدایی را مطرح کردید اجازه دهید که دوست دخترتان آزادانه احساسات و افکارش را با شما در میان بگذارد. سعی کنید در این موقعیت بیش از هرچیز صبورانه گوش فرا دهید و او را به خاطر احساساتش سرزنش نکنید.

آیا بعد از قطع رابطه با دوست دختر با او تماس بگیرم؟

ممکنه بعد از مدتی تمام مسائلی که باعث تصمیم به قطع رابطه با دوست دختر تان شده بود را فراموش کنید. در این زمان دلتنگی و سایر افکار باعث می‌شود که مجدد با او تماس بگیرید. اما صبر کنید. با این تماس قصدتان چیست؟ آیا می خواهید فقط حالی از او بپرسید؟ اگر این چنین است هرگز این کار را نکنید. او هر کجا که باشد با تماس شما حالش از چیزی که هست بدتر می شود. شما هم اگر آنقدر نگران حال او هستید، باید یکبار دیگر به دلایل قطع رابطه با دوست دختر خود بیاندیشید.

اگر این دلایل برای قطع رابطه با او کافی نبوده و حال پشیمان هستید، بهتره قبل تماس با او کاملا از درستی این کار اطمینان پیدا کنید. چرا که رفتارهای نامطمئن تان، نمی تواند چهره خوبی از شما در ذهن او بر جای بگذارد.

با وجود قطع رابطه با دوست دختر ، او دائم تماس می گیرد، چه باید بکنم؟

وقتی بعد از قطع رابطه با دوست دختر هنوز تماس های او ادامه دارد، پس حتما هنوز مسائل حل نشده ای در ذهن او باقی مانده است. البته دخترانی که در رابطه آسیب دیده اند و یا احساس بکنند که با احساسات شان بازی شده هم ممکن است، چنین رفتاری را نشان دهند. بنابراین با توجه به شدت مساله و علت این رفتار شما باید اقدامات مختلفی انجام دهید. در این خصوص توصیه می کنیم که حتما مشاوره رابطه دریافت کنید.

خلاصه بدانید…

قطع رابطه با دوست دختر همیشه کار آسانی نیست. این موضوع می‌تواند برای هر دوی شما رنج و ناراحتی‌های مختلفی را به همراه بیاورد. باید بپذیرید که جدایی به خصوص برای کسانی که رابطه عاشقانه و صمیمی داشته‌اند، همانند سوگ و از دست دادن عزیزان است و آدم‌ها برای کنار آمدن با آن به یک بازه زمانی نیاز دارند. در این بازه زمانی افکار و احساسات گوناگونی در شما بروز پیدا می‌کنند که از جمله آن‌ها می توان به غم، اندوه، خشم، نفرت، تردید و دودلی اشاره کرد.

این احساسات اگر به موقع تجربه شوند، به تدریج و با گذشت 6 ماه به مرور بهبود می‌یابند. اگر دیدید که مدت زمان زیادی از قطع رابطه با دوست دختران می‌گذرد، اما هنوز نتوانسته‌اید با این موضوع کنار بیایید برای پیشگیری از مشکلاتی نظیر افسردگی باید به یک روان درمانگر مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قطع رابطه با دوست دختر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا روانشناسان می توانند به زوجینی که هنوز ازدواج نکرده اند نیز برای جدایی یا بهبود رابطه مشاوره می دهند؟

بله، زوج درمانگران از جمله متخصصینی هستند که در این زمینه آموزش دیده اند و قبل از ازدواج نیز می توانند به شما جهت بهبود رابطه و تصمیم گیری برای آینده کمک نمایند.

منبع: قطع رابطه با دوست دختر



:: برچسب‌ها: قطع رابطه با دوست دختر ,
:: بازدید از این مطلب : 360
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

طلاق بگیرم یا نه ؟ این سوالی است که نشانه دهنده تردید و شک در جدایی است. انسان‌ها همیشه در خراب کردن و پشت پا زدن به فرصت‌ها سرعت عمل بیشتری دارند و این در حالیست که کمتر برای نوسازی و حل مشکلات تلاش می‌کنند. شیوع طلاق میان جوامع یکی از مشکلات اساسی محسوب می‌شود. قطعا عوامل زیادی در آن دخیل هستند. همچنین مقصر دانستن افراد در فرایند طلاق مشکلی را حل نخواهد کرد. رفع تردید در طلاق کاملا بستگی به شرایط زوجین دارد و در این زمینه می‌توانند از یک مشاور نیز کمک بگیرند.

منبع: طلاق بگیرم یا نه | رفع تردید در طلاق

رفع تردید در طلاق

به رغم اینکه بعضا پیش می‌آید زن و مرد با وجود موانع زیاد اقدام به ازدواج نموده و در اصطلاح نهایتا به عشق خود رسیده‌اند، این عشق پس از مدت زمانی رو به افول گذاشته و زن و شوهر را به این تصور می‌کشاند که به درد هم نمی‌خورند و یا تفاهم لازم برای تداوم زندگی را ندارند و این گونه است که دچار تردید در طلاق می‌شوند. این در حالیست که نمی‌توانند دلیلی محکم برای جدایی و طلاق بیابند و فقط به دلایل بسیار ساده و پیش پا افتاده خود را قادر به ادامه زندگی با طرف مقابل نمی‌دانند. رفع تردید در طلاق در چنین شرایطی بستگی به شدت مشکل و حتی میزان علاقه طرفین دارد.

عواملی که باعث تردید در طلاق می شوند | علت ماندن در دوراهی طلاق بگیرم یا نه 

می‌توان علت این موضوع را در عدم ارزیابی دقیق طرفین از احساسات، افکار و روحیات یکدیگر دانست. زن یا مرد بنا به دلایل مختلف به فکر طلاق می‌افتد اما هنوز وقتی به همسر خود نگاه می‌کند موجی از غم و نگرانی از جدایی او را در برمی‌گیرد. احساس می‌کند هنوز قلبش متعلق به همسر خویش است و ترس از دست دادن او به وجودش چنگ می‌اندازد. به عبارت دیگر در یک سردرگمی و ابهام می‌افتد؛ از یک طرف به فکر طلاق است و از طرفی نگران جدایی از همسر خود.

همین هیجانات و احساسات باعث می‌شود که زن یا مرد سریعا برای طلاق اقدام کند، اما با جدی شدن ماجرای طلاق دچار تردید می‌شوند. البته همیشه نمی‌توان رفع تردید در طلاق را به علت وابستگی احساسی دانست. گاهی ترس از مراحل قانونی جریان طلاق و طولانی شدن روند قانونی و گاهی به دلیل عواقب طلاق و شرایطی ک بعد از طلاق ممکن است برای فرد پیش بیاید، آن فرد را نسبت به تصمیم دچار تردید می‌کند.

????طلاق بگیرم یا نه ؟ آخه هنوز عاشقم

شاید با تمام بدی‌هایی که از همسرتان دیدید هنوز هم او را دوست داشته باشید و احساس کنید شاید راهی برای ترمیم رابطه وجود داشته باشد. پس دائم از خو می پرسید طلاق بگیرم یا نه ؟ در چنین شرایطی که طلاق هم مطرح شده، پس باید گفت مساله ای حل نشدنی وجود داشته که موجبات این تردید را فراهم کرده. در چنین شرایطی حتما باید از خدمات مشاوره خانواده و ازدواج استفاده کنید.

شاید فکر کنید که دیگر حرف از طلاق زده شده و نمی‌توانید عقب نشینی کنید، اما بدانید که این فقط شما نیستید که بعد از طلاق آسیب می‌بینید، طلاق برای مردان و زنان به شدت آسیب‌زاست و بعد از مرگ عزیزان در رتبه دوم عوامل افسردگی قرار دارد. بنابراین حتما با کمک متخصصین تمام راه های ممکن را بررسی نمایید.

اما گاه ادراک غلط  از موضوع عشق، باعث می‌شود زن یا مرد به فکر طلاق بیافتد. اما با اندکی تفکر می‌توان فهمید که هیچ دلیلی وجود ندارد که زن و شوهر دائما و در تمامی زمان‌ها عاشق یکدیگر باشند. این طبیعی است که هر کسی تحت شرایط مختلف دچار حالات و احساسات متناقض شود. در این زمان‌ها بهتر است به جای اصرار به طلاق یا ماندن در ازدواج، کمی حوصله به خرج داده و در صحت تصمیم خود برای رفع تردید در طلاق تامل کنید.

تردید در طلاق | فرصت تفکر عمیق قبل از طلاق

تفکر و تامل در هر امری، ضروری به حساب می‌آید مخصوصا در رابطه زناشویی نیاز به تفکر بیشتری برای حفظ و تداوم رابطه احساس می‌شود. اگر با بروز هر مشکلی بدون تلاش برای رفع تردید برای طلاق اولین تصمیم و راه کار را در طلاق ببینید، باید بگوییم شما روش درستی در پیش نگرفته‌اید. قطعا طلاق و جدایی امری آسان خواهد بود اما خراب کردن یک پیوند زناشویی به علت یکی شدن احساسات و ایجاد محبتی که در بین دو طرف شکل گرفته به این آسانی ممکن نیست.

بهتر است قبل از هرگونه اقدامی برای جدایی و طلاق اندکی در تصمیم خود تردید کرده و فرصت بیشتری به خود بدهید. فرصت دهید تا جوانب مختلف طلاق را بررسی کنید. پیامدهای جدایی از همسری که سال‌ها با او وقت سپری کرده‌اید و با هم طعم خوب و بد زندگی را چشیده‌اید را در نظر بگیرید. 

با دیدن بی وفایی طلاق بگیرم یا نه ؟

اگرچه خیانت زن به شوهر و یا خیانت شوهر به زن موضوعی بسیار ناراحت کننده است و می‌تواند موضوعی مهم برای جدایی و طلاق قرار گیرد، اما نباید سریعا تصمیم گیری کرد و رای به طلاق صادر نمود. خوب است اندکی صبر کرده و با خود بیاندیشید که چرا چنین اتفاقی افتاده و چرا همسر به شخص سومی میل پیدا کرده است. بنابراین با اندکی تردید در تصمیم گیری خود می‌توان به واقعیت‌های زیادی پی برد و به کمبودهایی که در رابطه زناشویی ایجاد شده، واقف گردید.

همیشه نباید دیگری را مقصر دانست، گاهی افراد خواسته یا ناخواسته اشتباهاتی می‌کنند که باعث می‌شود همسرشان، کمبودها و نارضایتی‌هایی را تجربه کند و برای برطرف کردن آن‌ها به شخص دیگری پناه ببرد. گاه خود شخص به تنهایی نمی‌تواند ریشه این مشکلات را پیدا کند و نیاز به مشاوره با یک روانشناس ضروری می‌شود تا با بررسی تمام جزئیات و اتفاقات گذشته یک زندگی که هم اکنون به مرز از هم گسیختگی رسیده است، علت مشکل را پیدا کرده و در رفع آن به فرد کمک نماید. 

????نمی دونم طلاق بگیرم یا نه | پاسخ

تصمیم عجولانه و بدون تفکر همیشه و در همه جا به نفع انسان نیست. به ویژه وقتی صحبت درباره ادامه یک زندگی یا جدایی و طلاق باشد. زندگی همیشه روند یکسانی را دنبال نمی‌کند. نوسانات همیشه وجود داشته‌اند؛ خوب است با برخوردی منصفانه نسبت به شرایط زندگی خود بهترین تصمیمات را گرفته و لطمه‌ای به آینده و سرنوشت خودتان و از آن مهمتر فرزندانتان وارد نسازید. رفع تردید در طلاق فقط مربوط به شما نیست و باید اعضای دیگر خانواده را در نظر داشته باشید.

تردید داشتن در تصمیم به طلاق فرصت‌هایی برای اندیشیدن فراهم می‌آورد تا زن و مرد یکبار دیگر عمیقا به جدایی و عواقب آن نگاهی عمیق‌تر داشته باشند و اگر مشکلی در رفتار خود دارند به جهت صلاح همسر و تداوم رابطه زناشویی آن مشکل را برطرف نمایند. زندگی فرصت همیشگی نیست که با تصمیمات ناآگاهانه، خود را از داشتن یک زندگی خوب محروم سازید. 

روش های رفع تردید در طلاق

موثر ترین روش برای رفع تردید در طلاق، کمک گرفتن از یک روانشناس و همچنین دید واقع گرایانه نسبت به زندگی مشترک خواهد بود. مشاور در این زمینه هم به شما کمک خواهد کرد. از طرفی با آموزش مهارت های مختلف از بروز عوارض مربوط به طلاق جلوگیری می‌کند. او در قدم اول به شما روش هایی را می‌آموزد که تا حد امکان به زندگی مشترک خود ادامه دهید. اما در صورتیکه که این کار امکانپذیر نباشد؛ با کمک زوجین، جوانب مختلف و همچنین مشکلات پیش آمده را بررسی می‌کند. با این روش تصمیم گیری برای شما آسان تر خواهد شد.

نشانه های هشدار دهنده در رابطه | رفع تردید در طلاق

اگر بر سر دوراهی طلاق بگیرم یا نه مانده اید؛ با نگاهی دقیق تر به برخی نشانه ها برای تصمیم خود مصمم تر خواهید شد. برخی از علائم در زندگی مشترک هشدار دهنده بوده و شما را برای ادامه و یا اتمام رابطه مطمئن تر خواهند کرد. این نشانه ها شامل موارد زیر می‌شوند.

????نداشتن رابطه جنسی در طولانی مدت

????کم شدن صمیمیت و علاقه به یکدیگر

????شروع دعوا و مشاجره با کوچک ترین محرک

????اهمیت ندادن به یکدیگر

????فکر نکردن به آینده رابطه

عواملی که باعث ایجاد تردید در طلاق می‌شوند

در شرایطی که احساس می‌کنید در حال تصمیم گیری تحت تاثیر دیگران هستید و یا بر اساس هیجانات اینکار را می‌کنید؛ بهتر است کمی بیشتر فکر کنید. وجود فرزندان نیز در این شرایط باعث بروز تردید در طلاق گرفتن می‌شوند. اگر هنوز نسبت به همسر خود احساساتی دارید و یا تلاش او را برای ادامه رابطه مشاهده می‌کنید؛ بهتر است برای رفع تردید در طلاق، تلاش بیشتری کنید. دلایل زیادی برای منصرف کردن و یا حتی مطمئن کردن شما وجود دارند؛ که باید به خوبی در مورد آنها فکر کرده و سنجیده رفتار کنید.

سخن پایانی

قطعا با فکر کردن در مورد طلاق عوامل زیادی سبب بروز تردید در شما خواهند شد. طبیعی است که در چنین شرایطی نتوانید به درستی فکر کنید. اما سعی کنید در تصمیم گیری خود عجله نکرده و همه جوانب را بسنجید. با اینکه در زندگی مشترک باید از خودگذشتگی کرد و مسائلی را نادیده گرفت؛ اما در اینکار افراط نکنید. به سلامت روان خود در این شرایط اهمیت داده؛ و از یک مشاور کمک بگیرید. قضاوت های اطرافیان را نادیده گرفته و با رفع تردید در طلاق، بهترین تصمیم را بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رسیدن به پاسخی برای طلاق بگیرم یا نه  و رفع تردید در طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی طلاق با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 
 

سوالات متداول

چرا نمی دانم طلاق بگیرم یا نه ؟

گاهی شرایطی در روابط زن و شوهر پبش می‌آید که فرد از طرفی قادر به حل مشکل و ساماندهی روابط نیست و ممکن است راه حل را در طلاق جستجو کند و از طرفی ترس از طلاق و عواقب آن او را دچار تردید می‌کند. در این شرایط می‌توان از یک مشاور برای انتخاب بهترین راهکار کمک گرفت.

منبع: طلاق بگیرم یا نه | رفع تردید در طلاق



:: برچسب‌ها: طلاق بگیرم یا نه | رفع تردید در طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 355
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

جنون خرید یا اعتیاد به خرید یکی از مشکلاتی است که در عصر حاضر با گسترده شدن صنعت تبلیغات و ایجاد نیاز کاذب در افراد جامعه بیشتر شده است. شاید شما نیز در اطرافیانتان کسانی را دیده باشید که به طور افراطی اقدام به خرید می‌کنند و رفتارهایشان به گونه‌ایست که انگار در بازار یا در مواجهه با کالاها در فضای مجازی کنترل چندانی روی خود ندارند.

این وضعیت یک مشکل روانشناختی است و با نام های مختلفی شناخته می شود که از جمله آن ها می توان به جنون خرید، اعتیاد به خرید و اونیومانیا اشاره کرد. دچار بودن به وسواس خرید پیامدهای مالی زیادی برای فرد خواهد داشت که می تواند روابط بین فردی او را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه مقاله در مورد علائم، علل و روش های درمان اعتیاد به خرید توضیحات بیشتری ارائه کرده ایم.

منبع: جنون خرید | اعتیاد به خرید

جنون خرید چیست؟

به تکرار مداوم عمل خرید کردن با تمامی عواقب اقتصادی، جنون خرید یا اعتیاد به خرید می‌گویند. این اختلال با ویژگی های افکار مزاحم راجع به خرید همراه با کنترل تکانه ضعیف و پیامدهای شدید رفتاری مانند مشکلات مالی یا اختلافات زناشویی تشخیص داده می‌شود. حدود 80 درصد مبتلایان به چنین بیماری خانم ها هستند. افرادی که به جنون خرید اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب، پوست کنی، اختلال خوردن و … را نیز تجربه می‌کنند.

افرادی که به جنون خرید مبتلا هستند، زمانی که عصبانی هستند برای تسکین درد خود خرید می‌کنند. اما همیشه با همسر بر سر خرید ها و مشکلات مالی دچار چالش می‌شوند. این افراد برای درمان حتما باید از متخصصین و مشاورین در این زمینه راهنمایی بگیرند.

آشنایی با جنون خرید و انواع آن

جنون خرید نوعی ناتوانی در کنترل خود است که با اقدام به خریدهای زیاد و غیرضروری خود را نشان می‌دهد. این مشکل با نام‌های دیگری چون اونیومانیا و اعتیاد به خرید نیز شناخته می‌شود. متخصصان انواع مختلفی از جنون خرید را مشخص کرده‌اند که موارد زیر را شامل می‌شود:

???? بعضی از مبتلایان زمانی که دچار یک ناراحتی عاطفی هستند دچار وسوسه خرید آنی می‌شوند. در واقع محرک جنون خرید در آن‌ها درگیری با یک هیجان ناخوشایند است.

???? مبتلایانی که دچار کمال گرایی افراطی بوده و همواره در جستجوی بهترین کالا می‌باشند. آن‌ها همواره از چیزی که خریده‌اند احساس نارضایتی می‌کنند و به دنبال مورد بهتری می‌گردند.

????مبتلایانی که با خریدهای زیاد به نوعی خودنمایی کرده و به این شیوه توجه دیگران را جلب می‌کنند.

???? آن‌هایی که تمایل به جمع کلکسیون‌ها دارند و با خریدهای بیش از حد می‌خواهند یک مجموعه عجیب و غریب راه بیاندازند.

علائم و نشانه های دچار بودن به جنون خرید

مهم‌ترین علامت جنون خرید احساس میل و وسوسه زیاد در مواجهه با کالاهای مختلف و ناتوانی در کنترل خود برای خرید است. به طوری که اکثر این خریدها غیرضروری هستند و بیش از هرچیز از خودکنترلی پایین فرد نشات می‌گیرند. البته نمی‌توان به سادگی به هرکسی که عاشق خرید کردن است برچسب یک اختلال روانی زد.

زمانی موضوع جنون خرید یا اعتیاد به خرید مطرح می‌شود که فرد واقعا در کنترل رفتار خود با مشکل زیادی رو به رو باشد و به واسطه این موضوع با مشکلات مالی و ارتباطی متعددی در زندگی روزمره دست و پنجه نرم کند. البته در این شرایط بازهم باید یا یک متخصص روانشناس مشورت کرده و از او برای تشخیص قطعی مشکل راهنمایی بگیرید. از دیگر علائم ابتلا به جنون خرید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

???? ولخرجی زیاد یا هزینه کردن بیش از توان مالی

???? خرید در واکنش به رویدادهای هیجانی نظیر عصبانیت یا افسردگی

????خرید برای جبران احساس گناه ناشی از خریدهای قبلی!

???? آسیب رسانی غیرمستقیم به روابط (مثلا آسیب زدن به همسر) از طریق خرید افراطی

????ناتوانی در کنترل رفتار

???? حس سرخوشی پس از خرید

???? احساس اجبار به خرید

????گناه و پشیمانی به دلیل زیاده روی

???? درد پرداخت

???? مشکلات اقتصادی و بدهی زیاد

????اختلاف در محیط و موقعیت های مختلف

???? تمایل به خرید به تنهایی

هیجان زدگی در مواجهه با تبلیغات

اختلالات همراه با جنون خرید

افرادی که به جنون خرید مبتلا هستند، معمولا از خود نشانه هایی از اختلالات دیگر بروز می‌دهند که در این بخش مقاله راجع به آن توضیح داده ایم.

???? افسردگی

???? اضطراب

????اختلالات خوردن

???? پوست کنی

???? مو کنی

????اختلال وسواس جبری

علت دچار شدن به جنون خرید

متخصصان یک علت واحد را مسئول دچار شدن به جنون خرید نمی‌دانند بلکه معتقدند این موضوع تحت تاثیر عوامل زیستی، محیطی و روانشناختی گوناگون قرار دارد. برای مثال وابستگی جسمانی به احساسات خوش ناشی از خرید که از ترشح دوپامین و اندورفین ناشی می‌شود، افزایش حجم تبلیغات در جامعه مدرن، ناتوانی افراد در کنترل هیجانات و دچار بودن به اختلالات روانشناختی زمینه‌ای نظیر اختلال دو قطبی از جمله عواملی هستند که در بروز این مشکل نقش دارند.

پیامدهای دچار بودن به اعتیاد به خرید

دچار بودن به وسوسه خرید یا همان جنون خرید پیامدهای منفی مختلفی را در کوتاه مدت و بلند مدت برای افراد به همراه می‌آورد. برای مثال اکثر بیماران اندکی پس از فروکش کردن خوشحالی ناشی از خرید دچار احساس گناه، اضطراب یا غم مفرط می‌شوند، به طوری که حتی ممکن است تمایل داشته باشند اجناس خریده شده را به مغازه‌دار برگردانند.

همچنین جنون خرید در بلند مدت نیز دشواری‌های مختلفی برای این افراد پیش می‌آید، برای مثال بروز بدهی‌های مالی، آسیب دیدن روابط، درگیری‌های خانوادگی نظیر مشاجره با همسر یا فرزندان از جمله عواقبی است که در طولانی مدت این افراد را درگیر خود می‌سازد.

درمان جنون خرید | ترک اعتیاد به خرید

برای درمان جنون خرید حتما باید به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناسان برای درمان این وضعیت اغلب از رویکردهای شناختی رفتاری کمک می‌گیرند. در رویکرد شناختی رفتاری متخصصین فرض می‌کنند که تمامی رفتارهای نابهنجار و احساسات ناخوشایند تحت تاثیر افکار تحریف شده قرار دارند. در نتیجه درمانگر تلاش می‌کند تا باورهای مرکزی و تحریف شده بیمار را شناسایی کرده و آن‌ها را با گزینه‌های سالم‌تری جایگزین نماید.

همچنین با آموزش مهارت تنظیم هیجانی و مقابله سالم با احساسات منفی به او کمک می‌کند تا از خرید به عنوان مسکن موقتی برای رنج‌های خود استفاده نکند. در صورتی که روانشناس تشخیص دهد در کنار جنون خرید مشکلات روانشناختی دیگری نیز وجود دارند که نیازمند درمان دارویی هستند، مراجع را به روانپزشک ارجاع می‌دهند تا در کنار رواندرمانی، دارودرمانی نیز انجام شود.

کلام آخر

همانطور که گفته شد، افراد مبتلا به جنون خرید تنها یک اختلال را در بر نمی‌گیرند و به اختلالات دیگری مانند اختلالات خوردن، افسردگی، اضطراب و … مبتلا هستند. این افراد جهت درمان حتما باید تحت نظر روانشناس و متخصص در این زمینه باشند. تا درمان اختلالات از ریشه تا سطح به صورت کامل انجام شود. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه جنون خرید می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متدوال

آیا جنون خرید یک اختلال روان پریشی است؟

خیر؛ کلمه جنون در این جا اصطلاحا به کار می‌رود اما در این وضعیت مشخصه‌های اصلی روان پریشی یعنی جدایی از واقعیت و تجربه علائمی نظیر توهم و هذیان وجود ندارد.

منبع: جنون خرید | اعتیاد به خرید



:: برچسب‌ها: جنون خرید | اعتیاد به خرید ,
:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

ظاهر در ازدواج چقدر اهمیت دارد؟ آیا ارزش قائل شدن برای زیبایی ظاهری به عنوان یک ملاک برای انتخاب همسر کار اشتباهی است؟ روانشناسان بر این باورند که توجه به ظاهر یکی از ملاک‌های مهم برای ازدواج است و نباید آن را نادیده گرفت. این مسئله تنها زمانی می‌تواند به یک انتخاب غلط بیانجامد که شما به جز ظاهر به هیچ نکته دیگری دقت نکنید و به خاطر آن چشم خود را بر روی تمامی نکات منفی و مثبت ببندید. در ادامه به تشریح میزان اهمیت ملاک قیافه ، ظاهر و هیکل برای ازدواج پرداخته‌ایم.

ظاهر در ازدواج

 

ظاهر در ازدواج جزو اولین ویژگی هایی است که دختران و پسران به آن توجه می‌کنند. در واقع ظاهر اولین چیزی است که اگر مورد پسند باشد، رابطه ادامه پیدا می‌کند. اما اگر باب میل نباشد، هرگز بیش از سلام معمولی ادامه نخواهد داشت. بنابراین از هر طریقی که به ظاهر در ازدواج می‌نگریم؛ پر اهمیت است.

احتمالا بارها این جمله را شنیده اید که می‌گویند ظاهر در ازدواج مهم نیست. اطلاعی ندارم که چقدر با این جمله موافق هستید، اما تا زمانی که فردی به دل شما ننشیند می‌توانید زیر یک سقف با او زندگی کنید؟ شاید بار اول و دوم این کار را انجام دهید اما پس از مدتی خسته می‌شوید. بنابراین به ظاهر در ازدواج اهمیت دهید. و شخصی را انتخاب کنید که از لحاظ ظاهری نیز باب میل شما باشد.

منظور از ویژگی های ظاهری در ازدواج چیست؟

بسیاری از افراد هنگام تصمیم گیری برای ازدواج شیفته ویژگی‌های ظاهری فرد مقابل می‌شوند. عواملی نظیر زیبایی چهره، جذابیت بدنی، آهنگ صدا و لحن گفتار از جمله مواردی هستند که به عنوان ویژگی‌های ظاهر در ازدواج تعریف می‌شوند. همه این موارد در اینکه ما جذب جنس مخالف شویم تاثیر بسزایی می‌گذارند، اما این‌ها تنها ملاک‌های اولیه برای انتخاب همسر هستند.

در واقع زندگی مشترک پیچیدگی‌های بسیاری دارد، بنابراین ازدواج ذاتا می‌طلبد که برای انتخاب خود عوامل دیگری را نیز لحاظ کنید. عواملی نظیر ویژگی‌های شخصیتی، عقاید و باورها، تربیت خانوادگی، زمینه فرهنگی و سطح تحصیلات از جمله فاکتورهای ثانویه‌ای هستند که حتما باید بررسی شوند.

نکته بسیار مهم اینجاست که اگر کسی ملاک‌های ثانویه شما برای انتخاب همسر را برآورده نکند به مرور زمان جذابیت ظاهری‌اش برای شما از بین می‌رود، از همین رو بسیار اهمیت دارد که در دوران آشنایی با همسر آینده‌تان، ملاک‌های ازدواج و ظاهر در ازدواج را بیشتر در نظر بگیرید.

داستان انتخاب بر اساس ظاهر

در این بخش مقاله راجع به ظاهر در ازدواج داستانی را توضیح داده ایم.

پیمان برای خواستگاری دختر خانمی اقدام می‌کند. در مراسم خواستگاری پدر دختر از پیمان سوال می‌کند که دلیلت برای انتخاب دختر من چی بود؟ پیمان با غرور تمام گفت: من به دلیل اینکه دختر شما چادری است به خواستگاری او آمده ام. پدر دختر با ازدواج آنها مخالفت کرد. پیمان متعجب از اینکه چرا پدر دختر قبول نکرد؛ سوال پرسید دلیل اینکه پاسخ رد به بنده دادید چه بود؟

پدر دختر پاسخ داد به دلیل اینکه گفتی به خاطر چادر به خواستگاری دختر شما آمده ام. پیمان پرسید اگر می‌گفتم به خاطر مانتویی بودن دخترتون اومدن جواب مثبت می‌دادید؟ پدر دختر گفت خیر. تا زمانی که به دلیل ظاهر دختر من را انتخاب کنید، همیشه جواب منفی خواهم داد.

اهمیت ویژگی های ظاهری در ازدواج

متخصصان هرگز اهمیت ویژگی‌های ظاهر در ازدواج را انکار نمی‌کنند. آن‌ها بر این باورند که شما قبل از همسرگزینی ابتدا باید به یک شناخت جامع در مورد خود برسید و ملاک‌های ظاهری و رفتاری که از همسر آینده‌تان انتظار دارید را از قبل تعیین کنید.

نکته مهم اینجاست که ملاک‌های ظاهری و رفتاری در کنار هم سنجیده شوند و هیچ کدام را به طور کل نادیده نگیرید. متاسفانه برخی افراد غیر متخصص به طور کل در نظر داشتن ملاک‌های ظاهر در ازدواج را نهی می‌کنند و صرفا به زوجین توصیه می‌کنند که به صفات اخلاقی توجه کنند. این در حالی است که عدم جذابیت ظاهری زوجین برای یکدیگر می‌تواند کیفیت رابطه آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و در آینده منجر به بروز مشکلات جدی در زندگی شود.

چند توصیه مهم هنگام بررسی ویژگی های ظاهری در ازدواج

 

همان طور که گفتیم اینکه شریک زندگی تان بتواند ملاک های ظاهر در ازدواج شما را برآورده کند از اهمیت بسزایی برخوردار است به شرطی که از سایر عوامل غافل نشوید. هنگام بررسی این ویژگی‌ها حتما نکات زیر را در نظر بگیرید:

???? ملاک های هر فرد برای تعیین زیبایی منحصر به فرد است

امروزه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با نشان دادن مدل‌ها و چهره‌های جذابی که همگی در اکثر ویژگی‌ها شبیه به هم هستند تلاش می‌کنند ذائقه عمومی را به سمت و سویی خاص هدایت کنند. اما حقیقت این است که زیبایی مفهوم مطلقی نیست، ظاهر در ازدواج و ملاک‌های ظاهری افراد برای انتخاب همسر آینده می‌تواند تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر داشته باشد.

تا جایی که شاید آن کسی که از نظر شما چهره‌ای جذاب و گیرا دارد، برای کس دیگر اصلا جاذبه نداشته باشد. در نتیجه هنگام انتخاب همسر و بررسی ویژگی‌های ظاهر در ازدواج، باید بیش از هرچیز به سلیقه خود توجه کنید و ملاک های درونی‌تان را بشناسید.

???? ویژگی های ظاهری چند درصد در تصمیم شما اثر گذاشته اند

برخی افراد ممکن است این موضوع را انکار کنند که تحت تاثیر ظاهر فرد تصمیم به ازدواج با او گرفته‌اند. برای اینکه با خود صادق باشید باید به این سوال جواب دهید که ظاهر در ازدواج چند درصد در تصمیم شما اثرگذاشته؟ اگر این ویژگی‌ها نباشند آیا فرد مقابل آنقدر از صفات مثبت برخوردار است که او را برای ازدواج انتخاب کنید؟

???? هیچ کس کامل نیست!

همواره این موضوع را در پس ذهن خود نگاه دارید که هیچ کس کامل نیست و شما نمی‌توانید با کسی که تمام ویژگی‌های ظاهری و اخلاقی مورد نظرتان را دارد، ازدواج کنید. در نتیجه از مقایسه دست بردارید و یک نگاه نسبی به این مسئله داشته باشید. در غیر این صورت همیشه با کسانی مواجه خواهید شد که در برخی جنبه‌ها از همسر شما بهتر هستند و این موضوع می‌تواند کیفیت رابطه با همسرتان را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین در سنجش ظاهر در ازدواج هیچ فردی را بی نقص نبینید.

???? نگاه انسان به مقوله زیبایی متغیر است

نگاه انسان به مقوله زیبایی متغیر است. یعنی ممکن است چیزی که امروز برای‌تان جذاب به نظر می‌رسد با گذشت چند سال دیگر آن گیرایی را نداشته باشد. از همین رو تاکید می‌شود که نباید تنها براساس ظاهر، همسر خود را انتخاب کنید. در واقع تکیه بر خصوصیاتی مثل قیافه و هیکل باعث می‌شود که بنیان رابطه‌تان بسیار آسیب پذیر و متزلزل باشد. در نتیجه برای ظاهر در ازدواج دلایل محکم‌تر و باثبات‌تری برای انتخاب‌تان نیاز دارید. 

???? مشاوره پیش از ازدواج را فراموش نشود

فهمیدن این مساله که تا چه حد تحت تاثیر خصوصیات ظاهری در انتخابمان هستیم، همیشه کار آسانی نیست. به خصوص زمانی که بحث عشق و علاقه نیز در میان باشد. وقتی عاشق کسی می‌شوید ممکن است فکر کنید او از تمامی صفات خوب برخوردار است و زیبایی‌های درونی و بیرونی را در کنار هم دارد. در این شرایط برای اینکه قضاوت‌تان بر پایه احساسات نباشد، حتما از یک شخص بی طرف کمک بگیرید.

استفاده از خدمات مشاوره پیش از ازدواج به کمک یک روانشناس کمک می‌کند تا بی طرفانه به بررسی ویژگی‌های مختلف خواستگار یا نامزدتان بپردازید و بتوانید با نگاهی دقیق‌تر و آگاهانه‌تر برای آینده و ظاهر در ازدواج خود تصمیم بگیرید.

کلام آخر

ظاهر در ازدواج برای عده ای از افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. گاهی اوقات افراد به دلیل زیبایی یک شخصی با او ازدواج می‌کنند و حتی معیار ازدواج برای آنها زیبایی است. برای انتخاب همسر جدا از اینکه به ظاهر او نگاه کنید، باید معیارهای اخلاقی و رفتاری شخص مقابل را بررسی کنید. جهت انتخاب همسر دقت بالا لازم است.

هرچه انتخاب مناسب تری داشته باشید؛ زندگی بهتری نیز خواهید داشت. برای سنجش همسر بر اساس معیارهای خود حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ظاهر در ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا توجه به ویژگی های ظاهری برای ازدواج کار اشتباهی است؟

خیر، ملاک های ظاهری بخشی از معیارهای همه افراد برای انتخاب همسر هستند. مهم این است که از سایر ملاک‌ها غافل نشوید و به خاطر جذابیت ظاهری چشمتان را روی سایر مسائل نبندید.

آیا ظاهر در ازدواج را باید نادیده گرفت؟

ظاهر برای همسرگزینی اهمیت دارد. اما شاخص قرار دادن این ملاک می تواند برای زن و مرد پیامدهای ناگواری به همراه داشته باشد.

منبع: ظاهر در ازدواج چقدر مهم است



:: برچسب‌ها: ظاهر در ازدواج چقدر مهم است ,
:: بازدید از این مطلب : 593
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

اختلال پرخوری عصبی یکی از انواع اختلالات روانشناختی است که در عصر حاضر شیوع بیشتری پیدا کرده است. ناتوانی در کنترل استرس‌های روزمره به شیوه‌ای سالم از یک طرف و تبلیغ بیش از حد در مورد لاغری و تناسب اندام از طرف دیگر باعث شده که بسیاری از زنان و مردان در شرایط تنش‌زا کنترل چندانی روی حجم غذایی مصرفی‌شان نداشته باشد و پس از صرف وعده‌های خود دچار احساسات منفی شده و در نهایت دست به اقدامات جبرانی نظیر تلاش برای استفراغ می‌زنند.

پرخوری عصبی عوارض جسمانی و روانی مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می توان به قطع پریود در خانم‌ها، افزایش یا کاهش وزن شدید و آریتمی قلبی اشاره کرد. در ادامه این مقاله در مورد علائم، علل و روش های درمان اختلال پرخوری عصبی توضیحات بیشتری ارائه کرده ایم. 

منبع: اختلال پرخوری عصبی یا بولیمیا

اختلال پرخوری عصبی

اختلال پرخوری عصبی یکی از  انواع اختلالات خوردن محسوب می‌شود که از اضطراب کنترل نشده نشات می‌گیرد. این اختلال گاهی با اجبار برای تخلیه مواد غذایی خورده شده همراه می‌شود. فرد بعد از اینکه مقدار زیادی خوراکی را در مدت زمان کوتاهی مصرف می‌کند؛ دچار عذاب وجدان شده و برای جبران آن از روش های غیراستاندارد برای تخلیه آنها استفاده می‌کند.

تلاش برای استفراغ و یا مصرف ملین ها برخی از این روش ها هستند. این افراد از لحاظ بیولوژیکی واقعا گرسنه نیستند و فقط برای از بین بردن استرس خود، اینکار را انجام می‌دهند.

علائم و نشانه های اختلال پرخوری عصبی

اختلال پرخوری عصبی یکی از انواع اختلال‌های خوردن است که در راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی به عنوان یک وضعیت روانپزشکی مشخص شده است (برای آشنایی با سایر اختلالات خوردن کلیک کنید). مبتلایان به پرخوری عصبی یا همان بولیمیا در طی این بیماری علائم زیر را بروز می‌دهند:

  1. A. بروز دوره‌های مکرر پرخوری که می‌تواند با حالات زیر مشخص شود:
  • فرد در یک بازه زمانی خاص به مقدار قابل توجهی بیشتر از عموم مردم غذا می‌خورد. برای مثال هر 2 ساعت یک بار حجم زیادی غذا می‌خورد که دیگران در این زمان و تحت همان شرایط نمی‌توانند این کار را انجام دهند.
  • بیمار در این دوره در زمینه کنترل غذا خوردن خود احساس ناتوانی می‌کند.
  1. B. بیمار رفتارهای جبرانی نامتناسب و مکرری به منظور جلوگیری از افزایش وزن انجام می‌دهد. از جمله این رفتارها می‌توان به استفراغ عمدی، مصرف نابه جای مسهل‌ها، تنقیه، استفاده از داروها، روزه‌داری و ورزش مفرط اشاره کرد.
  2. C. پرخوری و رفتارهای جبرانی نامتناسب، هردو به طور متوسط حداقل یک بار در هفته و به مدت 3 روز بروز می‌یابند.
  3. D. ارزیابی فرد از خود به شکل افراطی تحت تاثیر شکل و وزن بدنش قرار دارد.
  4. E. دوره‌های پرخوری عصبی در طول اختلال بی‌اشتهایی‌عصبی بروز نمی‌یابد.

عوارض ابتلا به اختلال پرخوری عصبی

مبتلایان به اختلال پرخوری عصبی به دلیل رفتارهای تغذیه‌ای نامناسب اغلب دچار کاهش یا افزایش وزن می‌شوند. همچنین قطع پریود در خانم‌ها و اختلالات آبو الکترولیلت ناشی از اقدامات پاکسازی از جمله عوارض رایج ناشی از اختلال پرخوری عصبی هستند.

بولیمیا می‌تواند عوارض شدیدتر و نادرتری نیز داشته باشد که از جمله آن‌ها باید به پارگی مری، پاره شدن معده و آریتمی قلبی اشاره کرد که می‌توانند تهدیدی جدی برای حیات فرد نیز محسوب شوند. همچنین کسانی که به طور طولانی مدت به مصرف مسهل‌ها (ملیم‌ها) می‌پردازند ممکن است به آن‌ها وابسته شوند. همچنین مشکلات گوارشی و پرولاپس رکتوم به وفور در این بیماران دیده می‌شود. ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نیز به دلیل مصرف غذاهای سالم زیاد نیز از عوارض این بیماری است.

میزان شیوع اختلال پرخوری عصبی

طبق گزارشات پنجمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی شیوع دوازده ماهه اختلال پرخوری در زنان جوان چیزی بین 1 تا 1/5درصد است. در مقابل میزان شیوع این اختلال در مردان به طور دقیق مشخص نیست، اما به طور واضح می‌توان گفت که اختلال پرخوری عصبی در افراد مذکر شیوع بسیار کمتری نسبت به خانم‌ها دارد. اوج شیوع این اختلال نیز در بین نوجوانان بزرگ‌تر و بزرگسالان جوان تخمین زده می‌شود.

⭕پرخوری عصبی در کودکان

اختلال پرخوری عصبی در کودکان نیز مشاهده می‌شود. علائم این بیماری در کودکان نیز همانند علائم در بزرگسالان است. با این تفاوت که آنها از روش های تخلیه استفاده نمی‌کنند. اما در برخی موارد، خوردن مقدار زیادی غذا با استفراغ همراه است. معده کودکان ظرفیت چندانی ندارد و بسیار حساس است.

به همین دلیل احتمال بروز بیماری های مختلف در آنان بیشتر خواهد بود. این اختلال در کودکان حداقل دو بار در هفته و تا 3 ماه اتفاق می‌افتد. در موارد شدید، شاید در یک روز، کودک، چندبار رفتار پرخوری را انجام می‌دهد. 

⭕اختلال پرخوری عصبی در زنان باردار

طبیعی است که مادران در دوران بارداری به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها و یا شرایط محیطی، استرس زیادی را تجربه کنند. همچنین میزان تغذیه آنان نیز افزایش می‌یابد. اما قطعا اختلال پرخوری عصبی در این دوران باعث بروز عوارضی برای مادر و جنین خواهد شد. مادر علاوه بر عوارض جسمانی به عوارض روانی ناشی از این بیماری نیز دچار می‌شود. پیامدهای ناشی از این رفتار بر جنین شامل موارد زیر می‌شود.

بروز عقب ماندگی و ناهنجاری مادرزادی

کمبود وزن نوزاد حین تولد

ضعف جسمانی نوزاد بعد از تولد

علل ابتلا به اختلال پرخوری عصبی

متخصصان در مورد علل و عوامل زیربنایی بروز اختلال پرخوری عصبی یا  بولیمیا فاکتورهای مختلفی را دخیل می‌دانند. اما به طور کلی نمی‌توان دلیل مشخصی را برای آن در نظر گرفت.  در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

????عوامل مزاجی و وابسته به خلق و خو

نگرانی در مورد وزن، عدم اعتماد به نفس کافی، دچار بودن به اختلالات خلقی نظیر افسردگی، درگیری با اختلالات اضطرابی نظیر اضطراب اجتماعی یا اضطراب فراگیر دوران کودکی از جمله عوامل مرتبط با خلق و خو محسوب می‌شوند که افراد را در برابر ابتلا به بی اشتهایی عصبی آسیب پذیر می‌کنند. اختلال پرخوری عصبی ارتباط مستقیمی با بیماری های روان دارد. در واقع آنها عامل مهمی در بروز و همچنین تداوم این رفتار می‌شوند.

????عوامل محیطی

در دنیای مدرن تبلیغات زیادی در مورد لاغری و تناسب اندام می‌شود. به نظر می‌رسد این مسئله باعث افزایش نگرانی‌ها در مورد اضافه وزن شده که این مسئله به نوبه خود ریسک ابتلا به اختلال پرخوری عصبی را افزایش می‌دهد. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهند آن‌هایی که در کودکی سابقه مواجهه با سوء استفاده‌های جسمی یا جنسی را داشته‌اند بیش از دیگران ابتلا به پرخوری عصبی را گزارش می‌دهند. در واقع اضطرابی که جامعه و محیط به فرد وارد می‌کند زمینه ساز بروز نشانه های این اختلال می‌شود.

????عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی

دچار بودن به چاقی و اضافه وزن به خصوص در دوران کودکی و اوایل بلوغ عامل خطر مهمی برای ابتلا به اختلال پرخوری عصبی است. همچنین امکان انتقال خانوادگی و آسیب پذیری ژنتیکی نیز برای این اختلال مطرح می‌شود. در خانواده هایی که یکی از افراد مبتلا به این اختلال است بیشتر احتمال دارد که فرد دیگری نیز به آن مبتلا شود.

درمان اختلال پرخوری عصبی

 

برای درمان اختلال پرخوری عصبی هم زمان باید تحت نظر پزشک، متخصص تغذیه و روانشناس قرار داشته باشید. پزشک در ابتدا ارزیابی‌های لازم در مورد پیامدهای بدنی اختلال پرخوری عصبی را انجام داده و درمان‌های ضروری را فورا شروع می‌کند. همچنین ممکن است برای کنترل اضطراب‌ها نیاز به دریافت داروهای اعصاب نیز وجود داشته باشد که روانپزشک در این باره نظر خواهد داد.

متخصص تغذیه نیز به کمک می‌کند یک رژیم غذایی سالم را در اختیار داشته باشید و براساس یک راهنما پیش بروید. در کنار همه این‌ها مراجعه به روانشناس و شرکت در جلسات روان درمانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین روانپزشک نیز می‌تواند با تجویز دارو، نشانه های اضطراب و افسردگی افراد را کنترل کند. برای مصرف دارو در این زمینه حتما طبق تجویز پزشک پیش بروید. 

چرا باید برای درمان به روانشناس مراجعه کرد؟

چرا که در بسیاری از موارد بیمار مبتلا به پراشتهایی عصبی از مهارت کمی در خودکنترلی برخوردار است. به علاوه بیماری از خودانگاره تحریف شده در باره بدن نشات می‌گیرد. درمانگر کمک می‌کند تا بتوانید شناخت‌های زیربنایی مرتبط با این اختلال را شناسایی کرده و مهارت‌های رفتاری جدیدی برای کنترل تنش‌ها و استرس ها پیدا کنید. این تغییرات در درمان اختلال پرخوری عصبی در بلند مدت تاثیر بسزایی خواهد داشت.

سخن پایانی

در مورد اختلال پرخوری عصبی از غذا به عنوان روشی برای مقابله با استرس و اضطراب استفاده می‌شود. با توجه به متن بالا این اختلال به دلایل مختلفی به وجود آمده و برای درمان آن نیز راه های زیادی وجود دارد. افراد باید در قدم اول استرس خود را کنترل کنند. در این زمینه می‌توان از یک روانشناس نیز کمک گرفت.

دوری از عوامل استرس زا و همچنین غذاهای محرک، روش های موثری برای کنترل این رفتار هستند. پرخوری عصبی در سنین مختلف رخ می‌دهد و با نشانه های یکسانی همراه است. افراد با مشاهده علائم، باید سریعا برای درمان اقدام کرده و از بروز عوارض جلوگیری کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال پرخوری عصبی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

سوالات متداول

آیا اختلال پرخوری عصبی تنها در زنان اتفاق می افتد؟

خیر این اختلال به جنسیت خاصی محدود نمی‌شود. با این حال گزارش‌های همه گیر شناسی نشان می‌دهند که مردان به نسبت زنان به میزان بسیار کمتری به بولیمیا مبتلا می‌شوند.

منبع: اختلال پرخوری عصبی یا بولیمیا



:: برچسب‌ها: اختلال پرخوری عصبی یا بولیمیا ,
:: بازدید از این مطلب : 351
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص اگزازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب است که برای بسیاری از اختلالات اضطرابی، افسردگی و همین‌طور بی‌خوابی‌های مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگزازپام با افزایش ماده شیمیایی گابا در مغز باعث ایجاد احساس آرامش می‌شود. بااین‌حال این دارو نیز مانند سایر داروهای ضداضطراب باعث ایجاد وابستگی شده و با قطع مصرف دارو نشانه‌های اضطراب مجدداً باز خواهند گشت.

درنتیجه می‌توان گفت قرص اگزازپام و همین‌طور تمامی داروهای اعصاب و روان تنها باعث پنهان شدن نشانه‌های بیماری می‌شوند و آن‌ها را درمان نخواهند کرد. به همین خاطر متخصصین توصیه می‌کنند که در کنار استفاده از داروهای آرام‌بخش استفاده از جلسات مشاوره را نیز جدی بگیرید. این جلسات به شما کمک خواهد کرد تا بدون استفاده از دارو راهکارهای مناسبی را برای مبارزه با احساسات و افکار منفی پیدا کنید.

قرص اگزازپام و موارد استفاده از آن

قرص اگزازپام یکی از داروهای ضداضطراب و از خانواده بنزودیازپین‌ها است. که با افزایش ماده شیمیایی گابا در مغز باعث کاهش اضطراب و ایجاد احساس آرامش می‌شود. به همین خاطر از این دارو معمولاً در درمان اختلالات اضطرابی، بی‌خوابی و همین‌طور برخی از انواع افسردگی استفاده می‌شود. همچنین قرص اگزازپام در برخی مواقع نیز برای کاهش احساس بی‌قراری و نشانه‌های ناخوشایند پس از ترک الکل یا سایر مواد مخدر مورداستفاده قرار می‌گیرد. قرص اگزازپام برای بزرگسالان است. در کوتاه مدت برای درمان اضطراب و ترک الکل استفاده می‎شود.

نحوه مصرف قرص اگزازپام

قرص اگزازپام در کنار اثرات مطلوبی که می‌تواند بر کاهش نشانه‌های بیماری شما داشته باشد. قدرت بالایی در ایجاد وابستگی یا اعتیاد دارد. به همین خاطر بهتر است از مصرف یا قطع خودسرانه این دارو جدا خودداری کنید و برای استفاده از آن با یک متخصص مشورت نمایید.

متخصصین میزان و نحوه استفاده از قرص اگزازپام را بر اساس شرایط سنی، وضعیت سلامت جسمی، سایر داروهایی که مصرف می‌کنید و همین‌طور شدت نشانه‌های ناخوشایندی که تجربه می‌کنید مشخص خواهند کرد. به همین خاطر بهتر است برای مصرف این دارو دقیقاً طبق توصیه‌ای که به شما شده عمل کنید. اما به‌طورکلی اگزازپام برای بزرگسالان در دوزهای 10 تا 15 میلی‌گرم و برای 3 تا 4 بار در روز تجویز می‌شود که در صورت صلاح‌دید پزشک ممکن است مقدار آن تا 30 میلی‌گرم نیز افزایش پیدا کند.

پس برای بزرگسالان دوز 10 میلی گرم 3 تا 4 بار در روز تجویز می‎شود. با توجه به عوارضی نظیر خواب‌آلودگی یا احساس سرگیجه که گاهی اوقات همراه با استفاده از این دارو برای فرد رخ می‌دهد. اگزازپام برای سالمندان با احتیاط بیشتر یا در دوزهای پایین‌تر مورداستفاده قرار می‌گیرد.

یکی از نکاتی که در مصرف قرص اگزازپام می‌بایست به آن توجه داشته باشید این است که دارو را هرروز و در ساعتی خاص مصرف کنید. همچنین اگر یک نوبت استفاده از دارو را فراموش کردید بلافاصله پس از یادآوری آن را مصرف کنید اما درصورتی‌که به زمان مصرف وعده بعدی دارو نزدیک شده‌اید از مصرف اجتناب کنید و به‌هیچ‌عنوان در وعده بعدی دوز دارو را افزایش ندهید.

عوارض جانبی استفاده از قرص اگزازپام

می‌توان گفت تمامی داروهای شیمیایی در کنار تأثیرات مطلوبی که روی بدن و بیماری شما خواهند داشت، گاهی اوقات نیز باعث ایجاد عوارض جانبی می‌شوند. لازم به ذکر است که تمامی این عوارض در کنار هم و در یک نفر دیده نمی‌شود و یا ممکن است برخی افراد هیچ‌یک از این نشانه‌ها را تجربه نکنند، عوارض جانبی قرص اگزازپام عبارتند از:

  • احساس خواب‌آلودگی
  • ادم
  • افت فشار خون
  • سنکوپ
  • فراموشی
  • وابستگی به دارو
  • سر درد
  • کهیر
  • راش ماکولوپاپولار
  • راش شبیه به دانه های سرخک و سرخجه
  • بی اختیاری ادرار
  • بیماری خونی
  • یرقان
  • لرزش بدن
  • هیپورفلکسی
  • تاری دید
  • دو بینی
  • سرگیجه
  • مشکلات حافظه
  • (گفتار فلجی) بروز مشکلاتی در گفتار به‌صورت جا انداختن برخی کلمات
  • احساس شادی بیش‌ازحد که با خلق معمول فرد تناسب ندارد
  • کاهش میل جنسی
  • اختلالات قاعدگی در زنان
  • احساس تهوع
  • تحریک سیستم اعصاب مرکزی

تداخلات دارویی با اگزازپام

استفاده از برخی داروها در کنار هم باعث می‌شود قدرت تأثیرگذاری هردو یا یکی از آن‌ها کاهش پیدا کند. همچنین برخی مواقع استفاده این داروها در کنار هم می‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود. به همین خاطر بهتر است پیش از مصرف هر دارویی متخصص را در جریان تمامی بیماری‌ها و همین‌طور داروهایی که مصرف می‌کنید قرار دهید. ازجمله داروهایی که ممکن است مصرف هم‌زمان آن‌ها با قرص اگزازپام تداخل داشته باشد عبارتند از:

  • کلوزاپین
  • دیگوکسین
  • ارلستات
  • کوا
  • فنی توئین
  • الپروییک اسید
  • سدیم اکسیبات
  • اکسی بیت سدیم
  • ضد دردها به‌ویژه داروهای دارای مخدر
  • سایر داروهای آرام‌بخش
  • هرگونه مخدر

نشانه‌های مسمومیت با قرص اگزازپام

استفاده بیش‌ازحد قرص اگزازپام گاهی اوقات می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت دارویی شود. درصورتی‌که هریک از نشانه‌های زیر را در فردی که از این دارو استفاده می‌کند مشاهده کردید هرچه سریع‌تر او را به مراکز درمانی برسانید:

  • خواب‌آلودگی‌های شدید یا از دست دادن هشیاری
  • آهسته شدن تنفس
  • آهسته شدن ضربان قلب یا کاهش فشارخون
  • اختلال در گفتار و حرکات

قرص اگزازپام و درمان بیماری‌های اضطرابی

اضطراب یکی از ناخوشایندترین هیجاناتی است که همه ما در طول زندگی آن را تجربه خواهیم کرد، اما متأسفانه برخی افراد با دلایل مختلف دچار بیماری‌های اضطرابی می‌شوند و شدت احساسات منفی که تجربه می‌کنند به‌مراتب بیشتر از سایرین است تا جایی که آن‌ها در انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره خود نیز دچار مشکل می‌شوند.

در چنین شرایطی بسیاری از ما برای رهایی از این احساسات به سراغ درمان‌های دارویی می‌رویم. زیرا این شیوه از درمان معمولاً راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر از جلسات روان‌درمانی است، علاوه بر اینکه متأسفانه بسیاری از افراد آگاهی مناسبی نسبت به بیماری‌های روانی و خدمات روانشناسی ندارند. بااین‌حال شما با هر دلیلی که استفاده از داروهای ضداضطراب و همین‌طور قرص اگزازپام را شروع کرده باشید می‌بایست به این موضوع توجه داشته باشید که داروها توانایی درمان بیماری شما را ندارند؛ بلکه صرفاً باعث از بین رفتن نشانه‌ها می‌شوند.

درنتیجه اگر شما مصرف دارو را قطع کنید دیر یا زود نشانه‌های اضطراب مجدداً بازخواهند گشت. همچنین داروهای آرام‌بخش معمولاً باعث ایجاد وابستگی جسمانی می‌شوند و به همین خاطر متخصصین استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها را توصیه نمی‌کنند.

موار منع مصرف

مصرف داروی اگزازپام موارد منع مصرفی وجود دارد که در ادامه اشاره کرده ایم.

  • مشکلات کبدی جدی
  • مشکلات روحی شدید و جدی
  • گلوکوم با زاویه بسته حادپ
  • بیماری مزمن ریوی
  • ضعف وخیم عضلانی
  • سابقه حساسیت به بنزودیازپین ها
  • سابقه حساسیت رنگ ها و مواد محافظ
  • سابقه حساسیت به اگزازپام

اقدام مناسب برای درمان

با توجه به آنچه گفته شد درصورتی‌که نشانه‌های هریک از اختلالات اضطرابی را در خود یا اطرافیانتان مشاهده می‌کنید بهتر است در کنار توجه به درمان‌های دارویی استفاده از جلسات مشاوره و روان‌درمانی را نیز در برنامه خود قرار دهید. متخصصین روانشناسی به شما کمک خواهند کرد تا دلایل اصلی مشکلات خود را بشناسید و با استفاده از راهکارهایی مثل مدیریت افکار یا تکنیک‌های آرام بخشی بتوانید اضطراب خود را کنترل کنید.

یادگیری این تکنیک‌ها علاوه بر اینکه خطری برایتان ندارد به شما کمک خواهد کرد تا در طول عمرتان همواره بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.کلام آخر

داروهایی مانند قرص اگزازپام تنها برای کاهش علائم تجویز می شوند. همانطور که در قسمت موارد مصرف این دارو مشاهده کردید، هیچ کدام از اختلالات نام برده ریشه جسمانی نداشته و مساله در باور و شناخت های فرد می باشد. بنابراین بهترین درمان و دارو رواندرمانی است. حتی برای درمان اختلالات اضطرابی علاوه بر دارو درمانی نیاز به روان درمانی وجود دارد. روان درمانی در حوزه اختلالات اضطرابی و ترک الکل در کنار دارو درمانی کمک شایانی در روند بهبودی بیمار می‏‎کند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما عزیزان خدمات ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر باشماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

چرا باید برای قطع یا مصرف اگزازپام با روانشناس صحبت کنیم؟

این سوالی است که احتمالا برای تمام کسانی که در حال مصرف قرص اگزازپام هستند پیش آمده. روش های درمانی روانشناس بدون دارو است. روان درمانی از شما انرژی و وقت بیشتری می برد، اما نتیجه درمانی پایدارتر و قطعی تر خواهد بود. بیمار اضطرابی را فرض کنید که برای ترس از مکان های باز دارو دریافت می کند. او با مصرف اگزازپام می تواند به بیرون از خانه رفته و اموراتش را بگذراند. اما بعد از مدتی دوز دارو برای او اثر نکرده وباید به متخصص مراجعه کند تا دوز دارو یا نوع دارو را تغییر دهد. ادامه این روند هرگز به قطع دارو ختم نمی شود.

چرا که داروهای ضد اضطرابی قادر به تغییر باورها و رفع ریشه های شروع بیماری نیستند. بنابراین بدن فرد روزبروز بیشتر به دارو وابسته شده و دچار عوارض جانبی دارو نیز خواهد شد. در حالی که اگر از ابتدا در کنار دارودرمانی برای رواندرمانی نیز اقدام کرده بود آن وقت خیلی زودتر می توانست بدون دارو به خارج از خانه قدم بگذارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص اگزازپام می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

قرص اگزازپام برای چه بیماری‌هایی تجویز می‌شود؟

اگزازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب است که برای درمان بسیاری از اختلالات اضطرابی، بی‌خوابی و همین‌طور افسردگی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

آیا استفاده از اگزازپام عوارض منفی جدی دارد؟

برخی افراد به دنبال استفاده از این دارو دچار مشکلاتی مانند احساس خواب‌آلودگی، سرگیجه، تاری دید و یا دشواری در صحبت کردن می‌شوند. در صورت بروز هریک از این نشانه‌ها با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

نحوه مصرف قرص اگزازپام چگونه است؟

استفاده از این دارو با توجه به شرایط جسمی، سابقه بیماری و داروهایی که فرد استفاده می‌کند و همین‌طور شدت بیماری وی متفاوت خواهد بود. به همین خاطر بهتر است این دارو را زیر نظر یک متخصص مورداستفاده قرار دهید.

منبع: قرص اگزازپام | عوارض و موارد مصرف قرص اگزازپام 10



:: برچسب‌ها: قرص اگزازپام | عوارض و موارد مصرف قرص اگزازپام 10 ,
:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

عادت دادن کودک به مهد یکی از دغدغه های والدین شاغل است. کودکانی که پدر و مادر شاغل دارند، بیشتر وقت خود را در مهد سپری می‌کنند. اما هرگز کودکان به مهد عادت نمی‌کنند. و انگاری که از مهد فراری هستند. هر چند تعدادی از کودکان از مهد رفتن ذوق می‌کنند. اما تعداد کودکانی که از مهد متنفر هستند نیز کم نیست.

همه والدین علاقه دارند تا شیوه های عادت دادن کودک به مهد را بیاموزند. برای اطلاع از این شیوه ها در این مقاله به راهکارهایی اشاره کرده ایم؛ اما حتما از روانشناس کمک بگیرید. تا به زور مهد رفتن کودک لطمه به او  و شخصیتش وارد نکند. 

منبع: عادت دادن کودک به مهد | 9 روش عادت دادن کودک به مهد

عادت دادن کودک به مهد

جدا از اینکه والدین شاغل کودکان خود را به مهد می‌فرستند؛ عده ای از والدین علاقه دارند تا قبل از ورود به مدرسه، فرزند خود را آماده کنند. به همین دلیل عادت دادن کودک به مهد برای عده ای از والدین به دغدغه تبدیل شده است. برخی از کودکان به هیچ شیوه ای علاقه به حضور در مهد نشان نمی‌دهند. و جدایی از والدین برای آنها سخت است.

در واقع مهد کودک اولین جایی است که کودکان جدایی از والدین را تجربه می‌کنند. فرایند ناراحتی کودکان برای همه والدین دشوار است. به همین دلیل باید شیوه ها و روش های عادت دادن کودک به مهد را آموزش دهید تا علاوه بر اینکه به کودک خوش بگذرد، آموزش و مهارت های لازم را نیز ببیند.

شیوه های عادت دادن کودک به مهد

برای عادت دادن کودک به مهد لازم است تا شیوه های اصولی را آموزش ببینید. در این بخش مقاله راجع به شیوه های عادت دادن کودک به مهد توضیح داده ایم تا به شیوه اصولی تری با کودک برخورد کنید.

???? والدین باید با خودشان کنار بیایند

اولین اقدام جهت عادت دادن کودک به مهد، کنار آمدن والدین با احساسات خودشان است. والدین باید از خود سوال کنند که برای چه کودک را به مهد می‌فرستند؟ دوست دارند کودک از مهد کودک چه چیزهایی را آموزش ببیند؟ توانایی های کودک برای ترک والدین چگونه است؟ آیا کودک شما شخصیت وابسته دارد؟ آیا با جدایی به او اضطراب شدید وارد می‌شود؟ باید تمامی این سوالات را از خودتان بپرسید و تا زمانی که حس مثبت و احساس مثبت نداشتید، کودک را روانه مهد نکنید.

???? مهد کودک باید متناسب با ویژگی های کودک باشد

اگر قصد عادت دادن کودک به مهد را دارید؛ باید مهد کودک مناسبی برای او در نظر بگیرید. مهد کودک را در اطراف منزل انتخاب کنید و اجازه دهید قبل ثبت نام کودک در آن محل بازی کند. در هنگام ثبت نام، حتما سوالاتی که در ادامه اشاره کرده ایم را بپرسید.

???? سوابق مربیان مهد چگونه است؟

???? مربیان مهد چه تجارب و مهارت هایی دارند؟

????کودکان ناراحت و دلتنگ چگونه در مهد آرام می‌شوند؟

???? کدام بخش از برنامه های مهد توسط مربیان اجرا می‌شود؟

???? در کدام زمینه ها کودک اجازه تصمیم گیری دارد؟

????آیا کودک از لحاظ تغذیه تامین می‌شود؟

???? آیا بچه ها باید با خود غذا بیاورند؟

???? برای سرویس بهداشتی رفتن کودک چه کاری انجام می‌دهند؟

????آیا کودکان خاص در مهد و کلاس ها حضور دارند؟

???? مهد کودک را برای فرزند شرح دهید | عادت دادن کودک به مهد

برای عادت دادن کودک به مهد، باید فضای آنجا را به کودک شرح دهید. به کودک توضیح دهید که در مهد چه اتفاقاتی می‌افتد و او را مشتاق کنید تا برای رفتن به مهد شاد باشد. برای او تغذیه های مورد علاقه اش را کنار بگذارید و اشتیاق کودک را بیشتر کنید. 

???? تا زمانی که کودک احساس راحتی ندارد، آنجا بمانید

یکی از روش های عادت دادن کودک به مهد؛ این است که تا زمان لازم منتظر بمانید. اگر کودک در جلسه اول احساس راحتی ندارد، نباید او را به حال خودش رها کنید و بروید. داخل مهد بمانید تا فرزندتان احساس راحتی را تجربه کند. این اقدامات باعث می شود که در سال های آتی برای مدرسه رفتنش مشکلی نداشته باشید. 

???? زمانی که کودک احساس راحتی کرد، او را در جریان رفتن خود قرار دهید

در قسمت قبلی گفته شد که اگر قصد عادت دادن کودک به مهد را دارید؛ باید تا زمانی که کودک احساس راحتی نکرده است، رهایش نکنید. حال در این بخش به موضوع بعدی یعنی احساس راحتی کودک پرداخته ایم. حتما باید به این موضوع توجه کنید؛ زمانی که کودک احساس راحتی کرد برای رفتن آماده شوید.

البته هنگام جدایی از فرزند باید او را در جریان بگذارید و توضیح دهید که قصد رفتن دارید. مثلا می‌توانید بهانه خرید داشته باشید، مخصوصا خرید وسایل مورد علاقه کودک. یا از او بخواهی در زمانی که حضور ندارید برای شما نقاشی زیبا بکشد.

???? با نشانه های اضطراب کودک، خوب برخورد کنید

برای عادت دادن کودک به مهد باید نشانه های اضطراب او را جدی بگیرید. زمانی که کودک نشانه های شدید اضطراب و ناراحتی از خود نشان داد، به او قوت قلب بدهید. بهانه های آسان مانند خرید کوچک، برداشت وسیله از ماشین و … را استفاده کنید تا کودک به جدایی از شما کم کم عادت کند. متوجه شود که در زمان عدم وجود شما نیز اتفاقی رخ نمی‌دهد. 

???? برای عادت دادن کودک به مهد زمانی که به دنبال کودک می‌روید، با او مهربان باشید

اگر قصد عادت دادن کودک به مهد دارید؛ هنگام تعطیلی بایدبا کودک مهربان باشید. مثلا به او بگویید که خوش گذشت؟ امروز با کسی دوست شدی؟ خاله چیکار کرد باهاتون؟ با کدوم اسباب بازی ها بازی کردی؟ در این عین کودک را در آغوش بگیرید تا احساس مثبت دریافت کند. به این منظور که مهد باعث جدایی شما با او نمی‌شود.

⚪ برای کودک وقت بگذارید

اگر کودک را در مهد ثبت نام کرده اید، نباید انتظار داشته باشید که مهارت های ارتباطی او کاملا تقویت شده باشد. برای عادت دادن کودک به مهد و آموزش مهارت های ارتباطی؛ برای کودک وقت بگذارید. با او مهربان باشید و هرگز تصور نکنید که مهد برای آموزش به او کافیست

???? برای عادت دادن کودک به مهد افتخار خودتان نسبت به او را نشان دهید

برای عادت دادن کودک به مهد باید به او افتخار کنید. نشان دهید که مهد رفتن باعث افتخار به او شده است. او را با عناوینی مانند دختر بزرگ من و یا پسر بزرگ من خطاب کنید. تا از روند بزرگ شدن و رشد خود آگاه باشد.

کلام آخر

همانطور که گفته شد در عادت دادن کودک به مهد باید دقت بالایی خرج کنید. کودکان در حال رشد هستند و با رفتارهای شما شخصیتشان شکل می‌گیرد. به همین دلیل باید دقت بالایی داشته باشید و در تمامی مراحل تربیت از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عادت دادن کودک به مهد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره کودک با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: عادت دادن کودک به مهد | 9 روش عادت دادن کودک به مهد



:: برچسب‌ها: عادت دادن کودک به مهد | 9 روش عادت دادن کودک به مهد ,
:: بازدید از این مطلب : 342
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 شهريور 1402 | نظرات ()